Rasul sevgisini ezberledikleri hadislerle gösterdiler. Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinde hadis yarışması yapıldı.

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ezbere Hadis Okuma Yarışması Kartal’da yapıldı.

Rasul sevgisini ezberledikleri hadislerle gösterdiler. Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinde hadis yarışması yapıldı.
Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği Ezbere Hadis Okuma Yarışması’na katılan öğrenciler, ezber kabiliyetlerini ortaya koyarken, tam bir hadis ziyafeti sundular. Toplamda 99 öğrencinin mücadele ettiği yarışmada; 356 hadisi ezbere okuyan Orhan Akat birinci oldu.


En düşük 120 hadis en yüksek 356 hadis le yarıştılar


Yarışmaya 40 ve üstünde Hadis ezberleyen 99 öğrenci katıldı. İlk değerlendirmeler sonrasında finale kalan 20 öğrenci,  birinciliği elde etmek için kıyasıya yarıştı. Final yarışmasında en düşüğü 120 hadis olmak üzere 356 hadisi şerif ezberleyen öğrencilerin mücadelesi nefes kesti.


Yarışmanın açılışında konuşan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Akman, hadis yarışmalarının öğrencilere kimlik, kişilik ve şahsiyet olarak yansıdığını söyledi. Amaçlarının evlatlarının günlük sığ kelimelerden kurtarılıp Hz. Peygamberin dilinden konuşmalarının sağlanması olduğunu ifade eden Müdür Akman, hadislerin çok önemli olduğunu ve Kur’an-ı Kerim’den sonra ikinci kaynağımız olduğunu kaydetti. Peygamberimizin söz, davranış ve olaylar karşısındaki tavrını ortaya koyan hadislerin bütün insanlık için sünnet anlamı taşıdığını anlatan Akman, hadisler olmadan Kur’an’ın anlaşılmasının mümkün olmadığını ve ibadetlerimizin bile doğru yapılamayacağını kaydetti. Yarışmanın protokol bölümünde konuşan Kartal İlçe Müftüsü Ümit Çimen de hadislerin ve sünnetin önemini anlattı. Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök ise programın başarılı geçmesi ve öğrencilerin iyi bir yarışma sergilemelerini temenni ettikten sonra programda emeği geçenlere teşekkür etti.
Üç bölümden oluşan yarışmanın ilk bölümünde 8 öğrenci kendilerine yöneltilen hadisleri ezbere okudu. İlk bölüm sonrasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Tasavvuf Musiki Korosu müzik ziyafeti verdi. Yarışmanın ikinci bölümde daha çok hadis ezberleyen öğrenciler kıyasıya mücadele etti ve ter döktü. 11. sınıf öğrencilerinden Elif Yılmaz’ın okuduğu Naat’ın ardından yarışmanın son bölümüne geçildi. Bu bölümde 250 ve üzerinde hadis ezberleyen öğrenciler sahneye çıkarak ezber kabiliyetlerini ortaya koydu.


VEDA HUTBESİ DUYGULANDIRDI


Yarışma bitiminde 11. Sınıf öğrencilerinden Gülsüm Kaya ile 10. Sınıf öğrencilerinden Ömer Mürsel’in metin ve mealiyle Veda Hutbesi’ni ezbere okumaları görülmeye değerdi. Veda Hutbesi’nin okunması sırasında salonda duygu dolu anlar yaşandı.


ORHAN, 356 HADİSİ EZBERE OKUDU


Ödül töreninde 356 hadisle birinci olan Orhan Akat’a ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, 301 hadisle ikinci olan Mervenur Barutçu’ya ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök, 250 hadisle üçüncü olan Hatice Hümeyra Aydaş’a ise ödülünü İlçe Müftüsü Ümit Çimen takdim etti.


20 ÖĞRENCİ ÖDÜLLENDİRİLDİ


Kartal, Pendik ve Maltepe’den çok sayıda yöneticinin katıldığı yarışmada, ilk 20 öğrencinin tamamı İlim Yayma Cemiyeti Kartal Şube Başkanı Eşref Ergün’ün aracılığıyla hayırseverler tarafından umre ve Kudüs ziyareti ile ödüllendirildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencilere birer çeyrek altın hediye edildi. Yarışmayla birlikte Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin giriş, koridor ve kütüphanesinde açılan Kur’an Araştırmaları Sergisi ile İslam Sanatları Sergisi misafirlerin büyük beğenisini kazandı.

Sergi bir hafta boyunca devam edecek.








kaynak; yeniakit
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2013, 22:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17