Okullar Tatil Olacak mı? Vali Açıklama yaptı

Okullar Tatil Olacak mı? Vali Açıklama yaptı

İstanbul'da beklenen kar yağışı öncesi İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, soğuk hava ve beklenen kar yağışıyla ilgili olarak İstanbullular'ı uyardı

  Soğuk hava ve kar yağışı konusunda İstanbullular'ı uyaran İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Gece ilerleyen saatlerden itibaren ve Pazartesi poyraz fırtınası etkili olacak. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile sürekli koordine halinde olacağız. Şu anda okulların tatil edilmesi ve özürlü vatandaşlarımızla ilgili ek bir tedbir almayı düşünmüyorum" dedi.

Müslim SARIYAR / AHT

Valilik olarak konuyla ilgilendiklerini ve elde ettikleri bilgileri kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Mutlu, "Bu çerçevede biz de Afet Merkezimizi Pazar gününden itibaren 24 saat esasına göre takip edeceğiz. Özellikle gece ilerleyen saatlerden itibaren ve yarın poyraz fırtınası etkili olacak. Bununla ilgili İBB Afet Merkezimiz, diğer kurumlarımız, emniyetimiz, garnizonumuz, jandarmamız, elektrik idaremiz, Kızılayımız hep beraber gelişmeleri takip edeceğiz.
İstanbulumuzun mevcut hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi noktasında bütün tedbirlerimizi uygulayacağız" dedi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI KULLANILMALI

Vali Mutlu basın mensuplarının "İstanbul'da gözle görülebilir bir kar yağışı var mı?" sorusuna ise "Çatalca bölgesinde hafif bir kar yağışı var. Ama gelen bilgiler yoğun olacağı yönünde" yanıtını verdi. Vali Mutlu şöyle devam etti: "Bizim en kötüsüne göre hazırlık yapmamız lazım. Arzu ettiğimiz şey şu, vatandaşlarımızın mümkün olduğunca trafiğe özel araçlarla çıkılmamasını, özellikle toplu taşıma araçlarını kullanılması arzu ediyoruz. Yine trafiğe çıkacak olanların zincir, halat bulunması gerekiyor. Emniyet şeritlerinin ihlal edilmemesi de önemli bir konu. Amatör ve küçük balıkçılarımızın gereken tedbirleri almalarını ve uygun yerlerde beklemelerini rica ediyoruz. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile sürekli koordine halinde olacağız. Şu anda okulların tatil edilmesi ve özürlü vatandaşlarımızla ilgili ek bir tedbir almayı düşünmüyorum. Ama yarından itibaren soğuk hava ve kar, ne derece etkili olursa, bunlara ilave tedbirleri kamuoyuyla süratle paylaşacağız."

İstanbul'da beklenen kar başladı!

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Dün sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nın yüksek yerlerinde başlayan kar yağışı Avrupa Yakası'nın yüksek yerlerinde de etkisini hissettirdi. Taksim'de kar yağışı aralıklarla devam etti, Beşiktaş-Ortaköy mevkiinde şiddetli dolu yağışı vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oldu.

Kar yağışı 10 Mart Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edecek!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da hava sıcaklığı 8–10 derece azalarak, sıfırın altında 2 dereceye kadar düşecek. Yağışlar, hava sıcaklığının düşmesiyle karla karışık yağmura, sabah saatlerinden itibaren de kara dönüşecek. Kar yağışı, 10 Mart Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2011, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17