Öğretmenler günü en güzel şekilde Kartal'da kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Öğretmenlerin şanına yakışır şekilde görkemli bir programla kutlandı.

Öğretmenler günü en güzel şekilde Kartal'da kutlandı.

Program Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde 24 Kasım Pazartesi günü İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Programa Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkanvekili Gülcemal Fidan, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz, Kartal İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Kartal İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Özkul, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu şube Başkanı Talat Yavuz, Okul Müdürleri, Eczacı Abdurrahman Karaismailoğlu, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.


Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahtiyar Çakmak başkanlığında, okul müdürleri; Bülent Topal, Ahmet Çinemre, Murat Fırat, Mustafa Erdoğan, Fikret Kocaman, Tayfun Doğan Yurt, Osman Ceyhan’dan oluşan komisyon tarafından hazırlanan görkemli kutlama programı davetliler tarafından büyük beğeniyle izlendi.  


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının veriliş günü olan ve 1981 yılından bu yana ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanan 24 Kasım; “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir” sözleriyle, barkovizyon gösterimiyle başladı. Sunuculuklarını Burak Alptekin, Funda Altınok, Kemal Tarık Güzeloğlu’nun yaptığı program, Müzik Öğretmeni Ferit Uyanık’ın yönetiminde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve ‘Öğretmenler Korosu’ tarafından Öğretmen Marşı’nın okunmasının ardından Emekli Öğretmen Zehra Aslan’ın duygu dolu konuşmasıyla devam etti.


Emekli Öğretmene Kaymakam Cemil Aksak tarafından teşekkür plaketi verildi. Şube Müdürü Bahtiyar Çakmak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına çıktığı sahnede “Eğitim, eğitim, yine eğitim, cahil kalma olma yetim” şiirini okuyarak başladığı konuşmasını “Öğretmen olmak bir cana dokunmaktır. İşimiz candır bizim, cana can olmaktır” diyerek bitirdi.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın alkışlarla karşılanan kutlama mesajının okunduğu programda, Vali Erol Çakır Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin ‘Öğretmen’ şiirini seslendirmelerinin ardından emekli öğretmenlere Kartal Belediye Başkanvekili ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Adaylığı kaldırılan öğretmenler adına konuşma yapan Merve Dumlupınar’dan sonra mesleğe yeni başlayan 43 öğretmen bayrağa el basarak meslek yemini etti.


Ebru Demirvücut ve Özlem Bulut yönetimindeki ‘Öğretmenler Korosu’nun ve solo yapan Müzik Öğretmenleri; Sedat Sandilaç, Pelin Karadeniz, Ufuk Ulukaya, Nuray Genç, Vesile Baran Taş, Damla Özkan’nın söylediği birbirinden güzel Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerine davetliler de, söyleyerek ve el çırparak eşlik ettiler. Kartal Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibinin renk kattığı konserde, Şube Müdürü Bahtiyar Çakmak da bir eser seslendirdi.


“24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı” Burak Bora Anadolu Lisesi ve Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi öğrencilerinin  ‘Öğretmen’ konulu resim ve fotoğraflarından oluşan sergilerinin açılışı ve serginin gezilmesiyle sona erdi. 

Program sonunda Kartal'ın önde gelen iş adamlarından Eczacı Abdurrahman Karaismailoğlu Öğretmenlere gül hediye ederek, öğretmenler gününü kutladı.





Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 01:54

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17