Öğrencilerden Sumo Robot Yarışması!

Japon Sumo güreşlerinden esinlenerek tasarlanan hobi ve yarışma amaçlı robotlar, Kartal’da düzenlenen Teknoloji ve Bahar Şenliği 2.Sumo Robot Yarışması’nda kıyasıya rekabet etti.

Öğrencilerden Sumo Robot Yarışması!
Öğrenciler müsabakalarda ürettikleri robotlar ile derece almak için yarıştılar. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gürer, Okul Müdürü A. Ufuk Uçar, Milli Eğitim Şube Müdürü ile öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlik,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Okul Müdürü 
A. Ufuk Uçar, açılış konuşmasında öğrencilerin becerilerinin gelişmesini destekleyen bu etkinliğin ikinci kez düzenlendiğini belirtti.


Kartal Belediyesi ile Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Sumo Robot Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Üç aydan beri yarışmalara hazırlanan yaklaşık 60 öğrenci, yaptıkları robotları merakla beklenen yarışmada sergiledi. Lise öğrencilerinin yaptığı 20 robotun katıldığı müsabakalar eleme usulüyle yapıldı ve kazanan robotlar bir üst tura çıkma şansı yakaladı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmada boy gösteren robotlar, üzerlerinde bulunan sensörler vasıtasıyla rakibinin bulunduğu konumu algılayarak yarışma çizgisi dışına iterek galip gelmeye çalıştı. Yarışmada  Eyüp Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Emre Kulaksızoğlu birinci, Eyüp Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Batuhan Kurt ikinci, Yakacık Meslek Lisesi öğrencisi Muhammet Vural üçüncü oldu. 

ROBOTLARI YAPAN ÖĞRENCİLER, ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Büyük uğraşlar sonucunda yaptıkları robotlarıyla birlikte yarışmaya katılan öğrenciler çalışmalarını anlattı.


Yarışmaya katılan lise üçüncü sınıf öğrencisi Akın Yıldız, “Okulumuzda Sumo robot yarışması vardı biz de arkadaşlarımızla birlikte katılmaya karar verdik. 2 aylık bir sürede robotumuzu yaptık ve birinci olmaya çalışacağız” dedi.

Robot yapmanın güçlüklerinden bahseden bir başka yarışmacı öğrenci Ramazan Turde ise “İçindeki devreleri yapmak gerçekten zor oluyor, çok küçük lehimler yapmanız gerekiyor ve çok uğraştıran bir şey” şeklinde konuştu. 


 
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 17:45

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17