Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andılar.

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstiklal Marşımızın şairi olan Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi.

Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andılar.
Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programına Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İmam Aydın, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz,  Eğitim Bir-sen İstanbul Başkanı Talat Yavuz, Okul müdürler, İstanbul Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (İSTGAD) Başkanı Aytekin Yaşar katıldılar. Program 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra Kur-an'ı Kerim okundu.

Selamlama konuşması yapan okul müdürü Bekir Akman, "Sayın Kaymakamım, Belediye Başkan Yardımcım, İlçe MEM, Protokolün seçkin davetlileri, Okul Müdürü arkadaşlarım, Kıymetli  Misafirler, basın mensupları, Öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler Kartal MAE Anadolu İHL tarafından hazırlanan “ Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefat  yıl dönümü nedeniyle hazırladığımız  Anma Programı”’na hepiniz hoş geldiniz”

Milletimiz, ülkesine büyük hizmet etmiş, tarihi bir değer olmuş, İstiklal mücadelesinin önemli simalarından,  Mehmet Akif’i hiç unutmamış, O’nun fikirlerini her daim anlamaya ve gelecek kuşaklara anlatmaya büyük önem vermiştir.

Türk Milleti için derin izler bırakan İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif, şüphesiz unutulmayacak şahsiyetlerden birisidir. Mehmet Akif’in, Pek çok şiirinde terennüm ettiği derin duygular, güçlü fikir ve mesajlar, günümüzde de  bütün canlılığını korumaktadır.  Yaşadığı örnek hayat,  ruh dünyamızda tazeliğini korumakta  ve düşüncelerimize yön vermeye devam etmektedir.
Mehmet Akif, cihan devletimiz Osmanlı’nın  çöküş ve dağılma dönemini yaşadığı ve vatanımızın istila edildiği ıstırap dolu bir devrin şairidir. O günün elim şartları O’nu her şeyden önce “vatan ve millet şairi ” yapmıştır.
 Usta şair, Namık Kemal :“Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini” feryadı ile bütün bir milleti uyandırmak isterken, Büyük Şairimiz Yahya Kemal Beyatlı ise;“Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik” diyerek  atalarının muhteşem devirlerini günümüz nesillerine hatırlatmış, onlara vatan hizmetinde şevk ve heyecan vermiş ,Arif Nihat Asya’ da Bayrak şiirinde “Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım / Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım” derken vatan toprakları için kanlarını döken aziz şehitlerimizi resmetmiştir. Mehmet Akif ise elbette, : “Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” diyerek; “vatan şairliği” özelliğinin zirvesine çıkmıştır.
  Büyük şair ve tefekkür adamı Mehmet Akif aynı zamanda bir “islam şairi”dir. Bütün dünya Müslümanlarının 19. Asır ve 20. Asrın başlangıcında içine düştüğü faciaların, sömürge durumunda olmalarının, parçalanıp dağılmalarının da ıstırabını derinden duymakta, bu çöküşten kurtulmanın yollarını göstermektedir.

Türk Milleti, milli ve manevi değerlerine her zaman  olduğu gibi bugün de  sahip çıkmakta ve değer vermektedir.Halkımız   bu büyük “vatan, istiklal ve islam şairi” mizin hatırasını yaşatmakta, manevi şahsiyetini  bağrına basmakta ve hayatı boyu dile getirdiği mesajların sahibi olduğunu daima göstermektedir.Bu nedenlerle  “Mehmet Akif Ersoy’un Fikir ve düşünceleri" ni zikretmek bizler için manevi bir borçtur.

Mehmet Akif :
• Düşündüklerini söyleyen, söylediklerini yaşayan bir hal insanı idi.
• Vefa ,şeref ve haysiyete düşkünlük şiarı idi.
• Gösterişten nefret eder,ilmini izhar etmez, mütevazi bir kişi idi.
• Yalan nedir bilmez , Haya sahibi idi.
• Hayatın ıztıraplarına  gülüp geçerdi.
• Fenalığa karşılık iyilikle muamele ederdi.
• Haksızlığa karşı tahammülü yoktu.
• Halk sıkıntıda iken sefa içinde olanlara hasım olurdu.
• Ona dost olmak, emek isterdi.Hassas idi,O’nu anlayabilirseniz canını feda edebilirdi.
• Asla kin tutmazdı.
• Sohbet adamı idi.
• Kendi özel işlerinde umursamaz bir yapıya sahipken,  sevdiklerinin  işlerini hiç ihmal etmezdi.
• Yalnız kalıp tefekkür etmeyi çok severdi.
• Hazır cevap idi.
• Okumak-okutmak-yazmak onun vazgeçilmezleri idi.
• Eşref Edip O’nun hayatını  “Din-ahlak-Vatanseverlik ve İlim “olarak anlatır.

Katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Abdullah DEMİR’e Belediye Başkan Yardımcsı İmam Aydın, İlçe MEM Harun TÜYSÜZ, Protokolün seçkin davetlilerine, basın  mensuplarına, sivil toplum kuruluşlarının seçkin temsilcilerine, Öğretmen arkadaşlarıma ve siz sevgili öğrencilerimize saygı ve sevgilerimizi sunarken, Programa emek veren öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrencilerimi tebrik eder adı adımız olan Akif’imize layık  bir  program olmasını dilerim." Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Okulun Edebiyat Öğretmeni Ömer Sağlam'ın Mehmet Akif Ersoy'u canlandırdığı tiyatro oyununa okul öğrencileri eşlik ettiler.

Okul öğrencilerinden oluşan koro, katılımcılara müzik dinletip duygu dolu anlar yaşattılar.
 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2020, 14:08

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17