Marmara Üniversitesi'nde neler oluyor?

Marmara Üniversitesi hakkında şok iddialar!

Marmara Üniversitesi'nde neler oluyor?
banner46
Marmara Üniversitesi'nde 40 Kişilik listede sınavda ilk dörtte olan öğrenci nasıl oldu da en sonlara düştü?

Marmara Üniversitesi yüksek lisans öğrenci alımı sırasındaki son aşama olan mülakat, üniversitelerde yaşanan kadrolaşmayı gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat ziyaret edip istişare ettiği ve TBMM başkanı İsmail Kahraman'ın da görüştüğü Kartal'ın Kanaat önderlerinden Süleyman Y.'nın torunu  Merve Y.  Marmara Üniversitesi'nde yaşadığı adaletsizliği gazetemize anlattı.

Merve Y.  Yaptığı açıklamada “Marmara üniversitesi radyo tv yüksek lisansı için fakülteye başvurduktan sonra, başvuran tüm adaylarla birlikte yazılı mesleki bilgi değerlendirme sınavına alındım. Yaklaşık 450 aday sınava girdikten sonra, aynı gün içinde sınav kâğıtlarının okunmasını bekledik. Ales puanı, mezuniyet not ortalaması ve mesleki bilgi değerlendirme sınav sonuçlarının ortalamaları alınarak, en yüksek ortalamaya sahip ilk 40 kişi sözlü mülakata hak kazandı. 20 kişilik kontenjan için son olarak mülakat aşaması kaldı. Sözlü mülakatta Marmara Üniversitesi jüri üyeleri tarafından şahsıma sadece; ismim, not ortalamam, çalışıp çalışmadığım ve tezimi hangi konu üstünde yazmak istediğim soruldu. Yaklaşık iki dakika süren mülakat sonrası bir hafta kadar sonuçların açıklanmasını bekledim. Sonuçlar açıklandığında her öğrencinin notlarını listelenmiş şekildeydi. En yüksek 4. Ales puanına ve iyi bir mezuniyet ortalamasına sahip olmama rağmen sözlü mülakattan aldığım çok düşük puan sayesinde 40 kişilik listenin en altına düşürüldüm. Yedeklerin dahi sonlarına yerleştim. Listeye baktığımda tüm puanlarımın ortalamadan yüksek olduğu, ancak mülakatla tamamen düşürüldüğü ortadaydı. Bazı bölümlerde kazanan adaylara 100, diğer adaylara 5-10 mülakat puanı verilmesi dikkat çekince Marmara Üniversitesi tarafından bu bölüm sınavları iptal edildi.” Dedi.

Marmara Üniversitesi'nin başarılı öğrenci Merve Y.'nın ve diğer öğrencilerin uğradığı haksızlığı düzeltip düzeltmeyeceği ise merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 01:17

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17