Kartal Mesleki Eğitim Merkezinden büyük başarı

Bu okul Mesleki ve Teknik Eğitimde İstanbul’da göz dolduruyor.

Kartal Mesleki Eğitim Merkezinden büyük başarı
banner46

İstanbul-Kartal Mesleki Eğitim Merkezi’nin; Ulusal Ajans 2016 Teklif Çağrısı Döneminde, ERASMUS + Mesleki Eğitim Programı 2016 Yılı Ana Eylem 1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Proje Başvuruları çerçevesinde sunduğu 41.426 AVRO bütçeli YENİ TEKNOLOJİ ŞANZIMANLARIN BAKIMI isimli projesi, Türkiye’ de başvuru yapılmış 2296 proje teklifi arasından seçilerek, İstanbul ilinde kabul edilen 18 proje içerisinde yer aldı.

Bu proje sayesinde, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ve Makine Teknolojilerin Alanlarında okuyan 16 öğrenci ve görevli 5 öğretmen Avusturya’da yer alan HTL Mödling’de Nisan ayından itibaren Staj Çalışmasına başlayacaklar. Bu projelerin, öğrencilerin eğitimleri ve gelişimleri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan okul müdürü Adnan KALE; Okulların hazırladığı ve Ulusal Ajansın desteklediği bu projeler sayesinde her yıl binlerce gencin, ekonomik olarak hayatları boyunca belkide hiçbir zaman fırsat bulamayacakları bir şekilde, yurt dışında eğitim aldığını ve bu nedenle de Avrupa Birliği fonlarının desteklediği projelerin bütün okullar tarafından yakından takip edilerek öğrencilere kazandırılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Ülke çapında kazanılan bu başarının haklı gururunu yaşayan öğrenciler duygularını şöyle dile getirdiler: “Bizler şartlar ne kadar zor olursa olsun başarının istenildiğinde elde edileceğini gördük. Toplamda üç yıllık bir eğitim hayatı olan okulumuzun kısa sürede adını bu şekilde duyurması, iş hayatında çırak olarak hizmet verdiğimiz bu süreçte bizlere çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Proje katılacak çoğu arkadaşımızın bir Avrupa ülkesine gidebilme hayalini gerçekleştiriyor olması umutlarımızı bir kat daha artırdı. Okulumuzla gurur duyuyoruz”

Kartal Mesleki Eğitim Merkezi, gerçekleştirdiği projelerle, gelecek yıllarda uluslararası platformda adından çok daha fazla söz ettireceğe benziyor.

Öğrencilerine ve ekip arkadaşlarına, daima en yüksek noktayı hedef göstererek, çalışmalarının her adımına, daha önce de görevlendirildiği okullarda gerçekleştirdiği uluslararası projelerden elde ettiği tecrübeyle desteğini sağlayan Okul Müdürü Adnan KALE’nin, bu çalışmada da ekibini yalnız bırakmaması, tüm okul ailesinin takdirlerini topluyor.

Öğretmenlerimizde, öğrencileri de harika

Okulu ziyaret edip, faaliyetleri hakkında bilgi alan Kartal Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hüzeyin Özkul, okulu çok beğendiğini söyledi. Özkul "Kartal Mesleki Eğitim Merkezi'nin Öğretmenleri de, öğrencileri de birer harika. Başarıları bizleri gururlandırıyor. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum." dedi.

Mesleki Eğitimi hedefleyen gençlerimizin gelişimleri açısından büyük bir fırsat olan bu projenin oluşumuna katkı sağlayan; bütün idareci ve öğretmenleri kutluyoruz.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 01:01

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17