Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip lisesi'nden İstanbul ikincisi hafız

Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip lisesi başarılı öğrenciler ve hafızlar yetiştirmeye devam ediyor.

Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip lisesi'nden İstanbul ikincisi hafız
Kartal Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi ahlaklı, ihlaslı, maneviyatlı öğrenciler ve hafızlar yetiştirmeye devam ediyor.

Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen hafızlık yarışması İstanbul birinci bölge elemeleri sonucunda Kartal Mehmet Ersoy İmam Hatip lisesi Öğrencisi Orhan Akat İstanbul birinci bölge elemelerinde ikinci oldu.

Orhan Akat kimdir?

Kartal Mehmet Ersoy İmam Hatip lisesi Öğrencisi Orhan Akad, hafızlığa okulda başlayıp okulda hafızlığı tamamlama şerefini elde eden müstesna öğrencilerdendir. Orhan Akat dokuzuncu sınıfta hadis okuma yarışmasında 300 küsür hadisle birinci olmuş onuncu sınıfta ve on birinci sınıfta yine birinci olmuştur. Okulda yapılan her türlü yarışmada önde olan, Azmin ve gayretin öğrencileri nerelere götürdüğünün örneğidir. Kur’an ezberlemenin hadis ezberlemenin öğrencilerin zekasını nasıl da keskinleştirdiğinin canlı numunesidir. Bu yıl yapılan YGS de de İstanbul’da okuyabilecek bir puan almıştır. 

 
Kartal Mehmek Akif Ersoy İmam Hatip lisesi öğrencileri Uluslararası Arapça Yarışmaları İstanbul Grup Elemelerinde 1. olarak finalde yarışma hakkı kazandılar.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Arapça Yarışmaları İstanbul elemeleri dört ayrı merkezde 04.04.2015 tarihinde yapıldı. M. A. Ersoy İhl. de dahil olduğu Kartal-Pendik-Sultanbeyli-Çekmeköy-Tuzla bölgesi okulları Pendik Ömer Çam Anadolu İmam-Hatip Lisesi ev sahipliğinde yapılan yarışmalarda bir üst tura çıkabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. A, B ve C grubu şeklinde 3 ayrı grupta toplam 13 imam hatip lisesi yarıştı. Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip lisesi ilk turda Pendik Nurettin Topçu, Pendik Ömer Öztop, Tuzla Yunus Emre ve Çekmeköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi ile birlikte A grubunda yer aldı. Bu grubu Orhan Akat, Mutlu Sizgek, Muhammed Şeker ve Nasih Uğur’dan oluşan okul, bilgi yarışması ekibi 15 soruda 120 puan alarak Çekmeköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi ile aynı puanda tamamladı. Birinciyi belirlemek için sorulan ek 5 sorunun tamamını doğru cevaplayan öğrenciler 170 puanla 2. tura yükseldi.

Gruplarını birinci tamamlayan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Pendik Anadolu İmam-Hatip Lisesi ile en iyi 2. olarak Çekmeköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi 2 tur yarışmalarına katılmaya hak kazandılar. 2.tur yarışmasını  öğrenciler ile birlikte Kartal Anadolu İmam-Hatip Lisesi açık ara önde eş puanla tamamladılar. Sorulan 15 sorunun 14’ünü doğru cevaplayarak 140 puan aldılar. Birinciyi belirlemek üzere sorulan ilave 5 sorunun tamamını da doğru cevaplayan öğrencilerimiz yarışmayı 190 puanla birinci olarak bitirip bir üst tura yükseldi.

 
2 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul’un 4 ayrı bölgesinin birincilerinin katılımıyla yapılacak olan İstanbul Finalinde yarışacak olan M.Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi öğrencilerine İLÇEM GAZETESİ olarak şimdiden başarılar dileriz.
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 08:30

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17