Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şehit, öksüz ve yetim çocuklara yardım konseri

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü düzenlediği hayırlı kampanya ile gönüllere girdi.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şehit, öksüz ve yetim çocuklara yardım konseri
Uzat ellerini aydınlansın dünyam” sloganıyla yürütülen yetim, öksüz, şehit çocuklarına yardım kampanyası, “Öğretmenler Korosu Konseri” ile unutulmaz bir kapanış gecesine sahne oldu. 

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün en büyük projelerden biri olarak başlattığı ve gelecek yıllarda Türkiye geneline yaymayı istediği “Yetim, Öksüz,  Şehit Çocuklarına Yardım Kampanyası”nda sona gelinerek, destek veren protokole ve davetlilere teşekkür niteliğinde bir müzik şöleni gecesi düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk’ün onur konuğu olarak yer aldığı gecede, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Mermertaş, ilçe protokol temsilcileri ile Beşiktaş, Tuzla ve Sultanbeyli Milli Eğitim Müdürleri hazır bulundu.


Kartal Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz’ün ev sahipliğinde ve Şube Müdürü Bahtiyar Çakmak’ın koordinatörlüğünde 6 Mayıs Çarşamba günü Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gece, Sabiha Gökçen, Kartal, Kartal DİSK Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri,  Vali Erol Çakır Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Kartal Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edildi.  

Kartal Milli Eğitim Müdürü gecede yaptığı açılış konuşmasında, bugün burada annesi babası hayatta olmayan öksüz, yetim öğrencilerimiz, şehit çocuğu yavrularımız için bir nefes, bir ışık, bir umut, uzanan bir el olmak için bir aradayız, dedi ve yetimlere, öksüzlere, şehit çocuklarına sahip çıkmanın vicdanı, kalbi, aklı, hakkaniyeti, imanı olan her insanın en duyarlılık göstereceği konuların başında gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Kartal Milli Eğitim Müdürü, devletin bir kurumu olarak, ilçe genelinde bu kapsamda olan çocuklara sahip çıkmak, onlar için ayağa kalkmak kurumsal ve sosyal sorumluluğumuzdur, diyerek kolları sıvadıklarını,  kısa sürede, 300 çocuğun yıllık cep harçlığının bir araya getirildiğini ve şeffaf bir banka hesabında T.C. numaralarına yatırıldığını belirtti.   


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı adına ve kendilerinin talimatlarıyla burada bulunduğunu ifade eden Genel Müdür Ercan Türk de, yaptığı konuşmasında, "sözün bittiği yerdeyiz," dedi ve böylesine anlamlı bir gecenin hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkür etti.



Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 16:05

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17