Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Muhteşem Fetih Şöleni

İstanbul'un Fethi 562. yıl dönümüne yakışacak şekilde kutlandı.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Muhteşem Fetih Şöleni
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü dünya tarihinde pek çok bakımdan yeni bir dönemin başlangıcı olan 29 Mayıs 1453 tarihinin, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümünü düzenlediği özel bir programla kutladı. 

Kartal Kaymakamı Cemil Aksak başta olmak üzere ilçe protokolünün izlediği zengin içerikli “İstanbul’un Fethi” programı Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde 28 Mayıs Perşembe günü gerçekleşti. 

Programda ev sahibi niteliğiyle bir konuşma yapan Kartal Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Fatih Sultan Mehmet’in sevecen, demokrat, birleştirici bir lider ve aydın bir devlet adamı olmasının yanı sıra, mükemmel bir eğitim aldığı Hocası Akşemsettin’i, danışmanlık yaparak katkı sunduğu Fetihte, Hünkar benim ama o benim hocamdır, çiçekler ona layıktır, sözleriyle öne çıkaran ve hakkını teslim eden, değerbilir bir öğrenci olduğunu vurguladı. Kartal Milli Eğitim Müdürü, öğrencilere hitaben, yaşadığımız toprakları, geçmişimizi, dünümüzü şekillendirirken sahip oldukları kişilik özellikleri ve değerlerle bizlere örnek teşkil eden, bizleri de şekillendiren atalarımızı, büyüklerimizi, hocalarımızı, o yüce insanları anlamak, anmak ve ileriye taşımak bizlerin bir görevi ve sorumluluğudur, dedi. 


Kutlama programında, Kuranı-Kerim tilavetinden, şiir yarışması ödül törenine, sinevizyon gösteriminden oratoryoya, tiyatrodan mehteran konserine, resim sergisine kadar her araçla İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet bir kez daha anlatıldı, anıldı ve kutlandı.

 
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 10:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17