Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Uluslararası Yetki

Türkiye’nin ilk anadolu imam hatip lisesi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi grurlandırdı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Uluslararası Yetki
Kartal Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, ilklerin okulu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni, uygulanmaya başlayan uluslararası diploma programı dolayısıyla makamda kabul ederek tebrik etti.


Kartal Anadolu Lisesi’ni 15 Mart Salı günü ağırlayan Kartal Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürü Mitat Tekçam ile Koordinatör Öğretmen Cafer Yaşlı ve öğrenci temsilcilerinden program hakkında bilgi aldı.


Türkiye’nin ilk anadolu imam hatip lisesi unvanını taşıyan ve Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası Programı’nı (IGCSE) Türkiye’de uygulayan ilk ve tek devlet okulu Kartal Anadolu İHL, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’nı (The IB Diploma Programme) uygulamak üzere yetki alan Türkiye’nin ikinci devlet okulu oldu.


1968 yılında tüm dünyada eğitim-öğretim kalitesini artırma ve standartlaşma amaçlı kurulan prestijli eğitim organizasyonu Bakalorya’dan uluslararası ortaöğretim eğitim sertifikası almaya değer görülen Kartal Anadolu İHL, öğrencilerine yurt içi vakıf üniversitelerinin ve uluslararası üniversitelerin kapısını açacak bu yetkinin gururunu Kartal Milli Eğitim Müdürü ile paylaştı.
Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 10:59

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17