Kantincilere, yemekhanecilere gıda hijyeni semineri

Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü'nden seminer

Kantincilere, yemekhanecilere gıda hijyeni semineri
Gıdanın insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tüketime uygunluğunun sağlanması için uyulması gereken kuralları ve alınması gereken önlemleri ifade eden “Gıda Hijyeni” konusu düzenlenen seminerle ele alındı.


Kartal okullarında faaliyet gösteren kantin ve yemekhane işletmecileri ve çalışanları ile kantinlerden sorumlu öğretmenlere yönelik olarak Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü, Kartal Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Kartal Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen eğitim semineri, Ahmet Şimşek Koleji’nde 11 Şubat Perşembe günü, yoğun katılımlı olarak gerçekleşti.   


Dr. Gülşah Filiz Yıldız ve Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Özmen Albayrak tarafından verilen seminerde pek çok başlık ele alınarak; personel, işletme, alet ve ekipmanların hijyeni,  kullanılan hammaddelerin ve son ürünün üretimi, depolanması, nakliyesi ve satışa sunulmasının uygun hijyen koşullarında yapılmasının önemi ve zorunluluğu, gıda işletmecilerinin yürüttükleri faaliyetin kanunlara uygunluğundan sorumlu ve yükümlü oldukları katılımcılara görsel sunum eşliğinde anlatıldı.  




Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 23:22

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17