İstanbul Anadolu Eğitimciler Derneği 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde 500 davetlinin...

İstanbul Anadolu Eğitimciler Derneği 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde 500 davetlinin katıldığı coşkulu bir programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Sunuculuğunu Ahmet Bozkuş’un yaptığı gecede sanatçı Gökmen davetlileri türküleriyle hem hüzünlendirdi hem de coşturdu.

Kokteyl ile başlayan geceye ilgi yoğundu. Başta Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu’nun katıldığı programa Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Eğitim müfettişleri, İlçe Milli Eğitimlerin Şube Müdürleri, okul idarecileri, dershane müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

Program’da Van depreminde şehit olan öğretmenlerde unutulmadı. Şehit öğretmenler slayt gösterisi ile anıldı. Dernek başkanı Çetin DUMAN yaptığı konuşmada; depremde en fazla kayıp veren meslek grubunun öğretmenler olduğunu, muhataplarıyla hayatın hemen her alanında birlikte olan meslek şehitlerimizin, kendilerine hizmet için misafir oldukları insanları ebediyete yolculukta da yalnız bırakmadıklarını ve bu birbirinden kıymetli altmış üç değerli ismi rahmetle andıklarını ifade etti.

Programda en tecrübeli öğretmen salondaki en genç öğretmenlere çiçek takdim etti.

En tecrübeli öğretmen İlhami uymaz konuşmasında cahiliye devrine vurgu yaparak aslında en büyük başöğretmen olarak Hz. Muhammed(a.s) ın büyük bir değer ve hazine olduğu vurgusu,salonda bir çok kişinin duygulandığı ve göz yaşlarına hakim olmadıkları görüldü.

Sunucu Ahmet Bozkuş ”Çanakkale de Ahmet Rıfat adlı öğretmenle ilgili tarihi hatıra salonda büyük alkış aldı ve adeta salon derin bir Çanakkale sessizliğine büründü.

Çekilişin de yapıldığı gecede sponsorlar sayesinde geceye katılan tüm öğretmenlere hediyeler dağıtıldı. Mutlulukları gözlerinden okunan öğretmenler programın mükemmel olduğunu, öğretmenlere yönelik bu tür programların daha sık yapılmasını isteyerek İstanbul Anadolu Eğitimciler Derneği yöneticilerine teşekkür ettiklerini ifade ettiler.


Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2011, 20:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17