Hz. Peygamber Kartalda törenle anıldı

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hz. Peygamber’in 1444. doğum yıl dönümünü düzenlediği bir programla kutladı.

Hz. Peygamber Kartalda törenle anıldı
banner46

Kartal Kaymakamı Cemil Aksak ile ilçe üst düzey protokolünün izlediği Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde 20 Nisan Pazartesi günü gerçekleşen program yoğun bir veli katılımına sahne oldu.
 

Her yıl doğum yıldönümünde son peygamber Hz. Muhammed’i anmak, anlamak ve anlatmak, Peygamber sevgisini ve birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı, yardımlaşma duygularını güçlendirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan “Kutlu Doğum” kutlamaları tüm okulların yanı sıra ilçe protokolü ve davetlilere yönelik olarak Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan zengin içerikli bir programla gerçekleşti.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kartal İmam Hatip Ortaokulu ve Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulu tarafından hazırlanan programda bir konuşma yapan Kartal Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz “B
irbirinden farklı inanç, farklı dil, farklı anlayış, farklı görünüm içinde olan insanların birbirlerini ötekileştirmeden, bu dünyada hepimize yer olduğu, olması gerektiği temel mantığından hareketle, herkesin eşit hakları olduğu gerçeğini
 birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada yaşamamız gerektiğine, ancak böyle bir arada birlik, dirlik içinde yaşayabileceğimize hepimiz inanmak durumundayız. Bu yılın sloganında söylendiği gibi, ‘Dünya bize, biz birbirimize emanetiz’” dedi. 


Kutlama programından sonra Harun Tüysüz tarafından Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kaymakam Cemil Aksak ile dairelerin müdürlerine ve personeline “Kutlu Doğum” dolayısıyla lokum ve gül suyu ikramı yapıldı.   

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 09:36

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17