Hem İmam-Hatip hem'de Fen Lisesi

Türkiye de bir ilk olan Erkek Fen ve Sosyal bilgiler Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi İstanbul Pendik’te açıldı.

Hem İmam-Hatip hem'de Fen Lisesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 2003 yılında PKK terör örgütüyle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen Pendikli Şehit Ahmet ASLANHAN'ın isminin verildiği ‘Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam-Hatip Lisesi’  2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için öğrenci kaydını yapacak.

Bu Okulda Yok, Yok!

Okul Müdürü Cafer KOÇYİĞİT okul hakkında şu bilgileri verdi;

 ‘’Okulumuz, 652 sayılı KHK’nın 37. maddesi kapsamında FEN ve SOSYAL BİLİMLER müfredatı uygulayan ve Türkiye’de ilk defa 2016-2017 eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan Proje Erkek İmam-Hatip Liselerindendir.

Okulumuzda İmam-Hatip Lisesi Programının yanında onuncu sınıftan sonra Fen Ve Sosyal Bilimler Lisesi programı uygulanacaktır. 200 kişilik yatılı yurdu olan okulumuza ilk yıl 50 yatılı öğrenci kabul edilecektir. Sadece 9.sınıfa Yüksek TEOG Puanıyla ERKEK öğrenci kabul edecek olan okulumuz,  Sinema Salonundan Kapalı Spor Salonuna, Kütüphanesinden Halı sahasına kadar çeşitli sosyal imkânlara sahiptir. 9. sınıftan itibaren oldukça aktif ve nitelikli bir eğitim uygulamasının yapılacağı okulumuzun öğretmenleri, alanlarında uzman öğretmenlerden oluşmaktadır. Akademisyenlerden oluşacak bir danışma kurulumuzun da olacağı okulumuzda üniversitelerle protokoller yapılarak daha nitelikli ve bilinçli bir eğitim sistemi uygulanacaktır.

Üstlendiğimiz misyonun bilincindeyiz. Bu anlamda vizyonumuzu oluşturarak gençlerimizi, Ülkemizin yeniden Cihanşümul bir devlet olma yolunda sorumluluk alacak gençler ve tarihe mühür vuracak nesiller olarak yetiştirmek gayreti içinde olacağız.

Türkiye’de toplam 11 tane ve İstanbul da tek Erkek Fen ve Sosyal bilgiler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi olan Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam-Hatip Lisesi, yatılı yurdu mevcut olup Türkiye’nin her yerinden yüksek puanlı ERKEK öğrenci kabul etmektedir.  

 Adres: Şeyhli mah. Üstün cad. Şafak sok. No:1 (Hilal Konutları Yanı) PENDİK/İSTANBUL

 İrtibat: Cafer Koçyiğit-

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 03:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17