Hayır! Ben Sigara Kullanmıyorum projesi hayata geçirildi. 

Sigarasız bir hayat için güzel bir adım atıldı.

Hayır! Ben Sigara Kullanmıyorum projesi hayata geçirildi. 
banner46
İlçemiz okullarından Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ortaklaşa yaptıkları “Hayır! Ben Sigara Kullanmıyorum” projesi hayata geçirildi. 

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Rıza AKA, İlçemiz şube müdürlerinden Yıldırım DEMİRCİ, Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Halim Ömer KAŞIKÇI, Göğüs Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç Dr. Banu SALEPÇİ,  Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Hekimi Hatice Gözde GÜRBÜZ, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü Arzu PALAZ, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.


Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Halim Ömer KAŞIKÇI yaptığı konuşmada sigara gibi zararlı madde bağımlılıklarının sağlığımızı olduğu kadar sosyal hayatımızı da olumsuz etkilediğini örnekler üzerinden anlattı.


Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Rıza AKA, hastane yetkililerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, verilen her desteği kıymetli bulduklarını, her öğrencinin bir dünya olduğunu ve herkesin tek tek büyük değere sahip olduğunu söyledi. Bu tarz çalışmaların önemine dikkat çeken Ali Rıza AKA; mücadelenin insanın önce kendinde başladığını ve iradenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.


Süleyman Demirel Anadolu Lisesi müdürü Arzu PALAZ bu projeyi planlayan öğretmenlere ve projeye destek verip kendilerine kapılarını açan başta Başhekim Recep DEMİRKAN olmak üzere tüm hastane yetkililerine teşekkür etti.


Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Nilgün ŞENDİL proje hakkında konukları bilgilendirerek, amaçlarının 14-19 yaş grubu lise öğrencilerinin zararlı madde kullanımına yaklaşımını ölçmek ve zararlı madde kullanımını önlemek olduğunu belirtti. Projeyi rehber öğretmeni Tuğba UZUNAY´ın katkılarıyla gerçekleştirdiğini, okulda yaptıkları birtakım testler ve anketler ışığında çalışmalara başladıklarını kaydetti. 


Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Hekimi Hatice Gözde GÜRBÜZ, “Ergenlerde Bağımlılıkla Mücadelede Duygusal Durum” konu başlıklı sunusuyla tüm katılımcıları zararlı maddelerle savaş konusunda bilgilendirdi.


Program çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 08:08

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17