Eğitim-Bir Senli Eğitimciler Yüksek Lisanslı Oldular!

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No'lu Şubenin İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinin program ortaklığı ile düzenlediği ‘’Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı’’ İlk mezunlarını verdi.

Eğitim-Bir Senli Eğitimciler Yüksek Lisanslı Oldular!
banner46

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programını tamamlayan 100 eğitim çalışanı üyesine İstanbul-Maltepe Dönerci Ali Usta Tesislerinde düzenlenen yemekli toplantıda ‘’Geçici Mezuniyet Belgeleri’’ verildi.


Toplantının açılışında bir selamlama konuşması yapan şube başkanı Talat Yavuz; ‘’Sendikamızın, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi program ortaklığı ile düzenlediği, ‘Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programının’ ilk dönem mezunları yemeğine hoş geldiniz. Öncelikle, bu gurur tablosunu oluşturan ve paylaşan siz misafirlerime teşekkür ediyorum.’’ dedi.


Toplumun Değerleri İle Bütünleşmiş Bir Sendikayız


Yavuz konuşmasında; ‘’ Eğitim Bir Sen; ürettiği hizmetlerle, sendikacılık tarihine adını altın harflerle yazdırmış,  genel yetkili sendikadır. Toplumun değerleri ile bütünleşmiş tek sendikadır. Ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesini, hangi düşüncede olursa olsun insanların insanca yaşama haklarının olduğunu, her dönemde haykırmıştır. Hep ezilen, hakları elinden alınan, alın teri sömürülen, inancı gereği horlanan insanımızın tercümanı olmuş, haksız güç odaklarının korkulu rüyası haline gelmiştir. Bu duruşu ile sendikamız, ülkemizin kanayan yarası kamuda başörtüsü özgürlüğü için, Şubat soğuğunda bir ay gibi kısa bir sürede 12 milyon imzayı Ankara’ya göndermiştir. Yaşanan problemlerin çözüme zorlanmasında, topluma liderlik yapmış, fedakârlık göstermiş ve yeri geldiğinde bedel ödemekten de geri kalmamıştır’’ görüşlerine yer vermiştir.  

Yavuz konuşmasına şöyle devam etti; ‘’ Sendikamız, bir yandan ülkemizin geleceğini şekillendirirken bir yandan da üyelerinin her alanda niteliğini artıran çalışmalar yapmaktadır. Her alanda hızlı değişimlerin yaşandığı günümüzde, eğitim alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek gerekli çalışmaları yapmaktayız. Mesleki eğitim seminerleri, yöneticiliğe hazırlık kursları, protokol seminerleri, dil kursları, kalite belgesi seminerleri, proje hazırlama kursları bu çalışmalarımızdan bazılarıdır.

Eğitim alanında son yıllarda ön plana çıkan en önemli çalışma akademik kariyer çalışmalarıdır. Bu anlamdaki ilk çalışmayı Şubemiz, 2005 yılında Maltepe Üniversitesi ile başlatmıştı. Daha sonraları, ülke gündeminde etkinliğini artıran sendikamız, bazı kesimlerin hoşuna gitmeyen söylem ve eylemleri ile hedef haline getirilmiş ve Eğitim Bir Sen üyeleri fazla para verseler bile Yüksek Lisans programlarına kabul edilmemişti. Böylece devlet üniversitelerinden sonra özel üniversitelerin de kapıları bizlere kapanmıştı.

Böyle bir ortamda; daha restorasyon çalışmaları yapılırken, kapılarını sonuna kadar bize açan İSZÜ, bu camianın yarasına merhem olmayı amaçlamış bir Üniversite olmanın haklı gururunu yaşamıştır. İSZÜ Mütevelli Heyeti, Rektörü, Dekanı, hocaları ve bütün çalışanları ile çok önemli bir görevi başarı ile sürdürmektedir.’’ dedi.

Yavuz konuşmasının son bölümünde de; ‘’En çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde bu güzel çalışmada emeği geçen: Başta Mütevelli Heyeti Başkan ve üyelerine,

İki dönemdir her hafta 50 Km. yolu sabırla kat eden Rektörümüz Prof. Dr. Adem ESEN Hocamıza,

Bilgi ve tecrübesinden ancak bir dönem yararlanabildiğimiz Dekanımız Prof. Dr. Hikmet SAVCI Hocamıza,

İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Ömer YAHŞİ’YE;

Emeği geçen, dersimize giren, fedakâr hocalarımıza,

Marmara Üniversitesi yetkililerine,

Dersleri başlattığımız ilk merkezimiz Kartal And. İHL. Müdürü Mitat TEKÇAM’A,

Daha sonra bize kapılarını açan Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi çalışanlarına,

Bu güzel akşamda bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize; sendikam ve mezun üyelerim adına sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi.


Örgütlü Azınlıklar Örgütsüz Çoğunluklara Hükmeder


Mezuniyet Töreninde bir konuşma yapan Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ‘’Bizi böyle nezih bir ortamda bir araya gelmemize vesile olan İstanbul 4 No.lu Şubemize ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörüne teşekkürlerimi sunarım’’ diyerek konuşmasına başladı.

 Yağcı; ‘’Sabahattin Zaim deyince öğrencilik yıllarım aklıma geldi. Bir defasında rahmetli hocamız şöyle demişti; -Dünyanın en zengin ilk beş ülkesini sıraladığımızda ilk beş’e İslam ülkeleri girmektedir. Yine en fakir ülkelerini sıraladığımızda ilk beş’e İslam ülkeleri girmektedir. Bu zengin ülkeler Avrupa’daki bankalara paralarını yatırarak, fakir ülkelerin bu bankalardan faizle kredi alarak sömürülmelerine sebep olmaktadırlar.’’ dediğini nakletti.

Yağcı sözlerine şöyle devam etti; ‘’Örgütlü azınlıklar, örgütlü olmayan çoğunluklara hükmetmiştir. Milli Eğitim Şurasına gitmeden önce bir komisyon kurarak hazırlık çalışması yaptık. Tarihi Milli Eğitim Şurası kararlarına böyle damgamızı vurduk.’’ dedi.


10 Milyon İmza Haklı Bir Tepkinin Dışa Vurumudur


Memur-Sen ailesi olarak başlattıkları kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyasının 14 Şubat akşamı sona erdiğini belirten Teyfik Yağcı, “10 milyon imza kampanyamız haklı bir talebi dile getirmekle birlikte aynı zamanda bir tepkinin de dışa vurumudur. 1982 model darbe ürünü kişi hak ve hürriyetlerini kısıtlayan kılık ve kıyafet yönetmeliği tıpkı darbeciler gibi tarihin çöp sepetindeki yerini almalıdır. Kampanyaya her kesimden yoğun destek gelmiştir ve şu an itibarıyla 12 milyon 300 bin imza toplanmıştır. Önümüzdeki hafta Başbakanımızdan randevu istedik. Kapısına dayayacağız. Millet böyle istiyor diyeceğiz” diye konuştu.

 Yağcı konuşmasının devamın da; ‘’Problemler ne kadar erken teşhis edilirse, o kadar kolay çözülür. En büyük vesayet anlayışı Milli Eğitim politikalarının bünyesinde bulunmaktadır. Bakanlık proje üreten bir yer haline gelsin. Eğitim, devlet otoritesi tarafından tek tip insan yetiştirme anlayışının bir uygulama alanı olmaktan çıkarılsın. Karma eğitimden vazgeçilmeli, demokratik eğitim hakkı gelsin. Tek tip insan hedeflendiği zaman birçok doğrunun saklandığını ve birçok yalanın öğretilmeye çalışıldığına şahit oldu bu millet. Biz toplumu bilinçlendirerek problemleri çözmeye zorlayacağız’’ dedi.

Yağcı konuşmasının son bölümünde de; ‘’Bu güzel ortamı hazırlayan, 100 arkadaşımıza Yüksek Lisans imkânı sağlayan 4 No.lu şubemize tekrar teşekkür ederim. Gelecek ilme bağlıdır. Bu elleri öpmek gerek. Büyük İskender ‘Babam beni gökten yere indirdi. Hocam ise yerden gök’e yükseltti’ diyor. Çalışanlarımızın akademik kariyerleriyle ilgili çalışmalarımız olduğu gibi, özlük haklarıyla da ilgili çalışmalarımız devam edecek’’ dedi.


Önceliğimiz İnsan


Mezuniyet Töreninde Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen de yaptığı konuşmada; ‘’Önceliğimiz elbette insan. Misyonumuz gereği iyi insan yetiştirme üzerinde duruyoruz. Lisans Bölümümüzde Türkçe Bölümü açacağız. Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans’a katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yeni bir Üniversitenin ivme kazanması bakımından önemli bir gelişme oldu. Yeni bir program başlatmışız. Bunun mükemmel olması gerekirdi. Bundan sonrada mütevelli Heyetimizin ve sendikamızın desteğiyle bu tür programları devam ettireceğiz. Beklentilere cevap vermek zorundayız. Gayret bizden Tevfik Allah’tandır’’ dedi.

Toplantıya Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yard. Teyfik Yağcı, Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz, Şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, Eğitim-Bir Sen İstanbul 3 No.lu Şube Başkanı Erol Ermiş ve Şube Yönetim Kurulundan Abdülhalik Baş, Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Rektör Yard. Prof. Dr. Ömer İnan, Mütevelli Heyeti Üyesi Özkan Göksal, İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Solmaz, İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yahşi, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yayla, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Murat Yılmaz, Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldırım Demirci, Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Durak Demirel, İstanbul Gazetesi sahibi ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Çakal, (AYGAD)İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı ve Duyuru Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Ümit Kahyaoğlu, AYGAD Başkan Yard. ve Pendik Gündem Gazetesi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü İbrahim Şahin, AYGAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçem Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Aytekin Yaşar, AYGAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sonhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Halil Topal, Mavi Tuzla Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Mükremin Özkaya, Gerçek Bakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Sedat Savaş, Yerel Hayat Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Kubilay Öztürk, çok sayıda eğim yöneticisi ve eğitim çalışanı katıldı.

Toplantı, katılımcılara yemek ikramı ve mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi. 
Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2013, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17