Eğitim-Bir-Sen ‘Örgütlenme’ Temalı 2. Kısa Film Yarışması

2. Kısa Film Yarışmasında dereceye giren filmlere 15.000, 10.000, 5.000, 3.000, 2.000 TL. ödül var.

Eğitim-Bir-Sen ‘Örgütlenme’ Temalı 2. Kısa Film Yarışması
(Eğitim-Bir-SenÖrgütlenme’ Temalı 2. Kısa Film Yarışması)
Sendika düzenlediği yarışmalarla geleceğe iz bırakmaya ve yol göstermeye devam ediyor. Hatıra yarışmalarıyla geçmişte yaşanan acıları tarihe not düştük şimdide sanat değeri taşıyan, değerlerimize sahip çıkan ve örgütlenmenin önemine dikkat çeken kısa film yarışması ile gündem olmaya devam edeceğiz.

İşte yarışma ile ilgili açıklamalar:

“Eğitim-Bir-Sen sendikacılığı, sınıf ve zümre için yapılacak bir uğraş olarak görmeyen Mehmet Akif İnan’ın, “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla yola koyulup yeni bir çığır açarak başlattığı soylu yolculuk, bütün engelleri ve badireleri aşarak eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olmanın yanında ülkemizdeki en büyük sendika olmayı da başarmıştır. 

Sendikamız kurulduğu günden bugüne kadar merkeze insanı almış; insan odaklı çalışmalarla Türkiye’de sendikacılığa ivme kazandırmış; ‘hizmet sendikacılığı’ kavramının içini doldurarak sendikacılıkta yeni bir çığır açmıştır. Bilimsel dergiler, kitaplar, sempozyumlar, konferanslar, araştırmalarla ülkemizin kültür dünyasına katkı sunmuş sunmaya da devam etmektedir.  Bu bağlamda sendikamız kısa film yarışmasının ikincisini düzenlemektedir. Geçen sene “Öğretmen” temalı kısa film yarışmasıyla sendikamız, Türk sinemasına katkı sunarak kültür alanında önemli bir başarıya imza atmış yedinci sanat olan sinemanın gelişimine katkı sunmuştur. İkincisini düzenleyeceğimiz yarışmanın bu yılki teması örgütlenme. Yarışma, örgütlenmenin önemini anlatacak her türden kısa filmi kapsamaktadır. ‘Örgütlenme’ temalı kısa film yarışmasında filmler olay ve kişi üzerinden yola çıkılarak çekilebilir. Yarışma, örgütlenmenin, örgütlü mücadelenin önemini sinemanın etkileyici dilinden faydalanarak görünür kılmayı amaçlamaktadır. Kurmaca dalında 20 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği yarışmaya son başvuru tarihi 15 Ocak 2016’tır. 

Kısa film yarışmasında dereceye giren filmler,

Birinci 15.000 TL, Eğitim-Bir-Sen yayınlarından oluşan kitap seti, sertifika ve plaket,

İkinci 10.000 TL, Eğitim-Bir-Sen yayınlarından oluşan kitap seti, sertifika ve plaket,

Üçüncü 5.000 TL, Eğitim-Bir-Sen yayınlarından oluşan kitap seti, sertifika ve plaket,.

Jüri Özel Ödülü 3.000 TL, Eğitim-Bir-Sen yayınlarından oluşan kitap seti, sertifika ve plaket ile ödüllendirilecektir.

Mansiyon 2. 000 TL, Eğitim-Bir-Sen yayınlarından oluşan kitap seti, sertifika ve plaket ile ödüllendirilecektir.

Kısa film yarışmasına başvurular, posta yoluyla veya elden Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezine (Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi Oğuzlar Mahallesi Av. Özdemir Özok Sokak 5/A Balgat/Ankara)  yapılacaktır. 

Yarışmada dereceye giren filmler 14 Şubat 2016 tahinde Eğitim-Bir-Sen kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek törenle ödüllerini alacaktır.

Detayları //www.egitimbirsenkisafilm.org adresinden takip edebilirsiniz…”




 
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2015, 10:26

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17