Dünya Süt Günü Kartal'da kutlandı.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Dünya Süt Günü'nde Okullarda Ayran, Danotte ürünleri ve Elma dağıttılar.

Dünya Süt Günü Kartal'da kutlandı.
Dünya Süt Günü Yakacık Ege Sanayi İlkokulu'nda, Hesna Gündeş İlkokulu ve Öğretmen Selma Akay Ortaokulu’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.



Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Şube müdürleri, Okul müdürleri, öğretmenler ve İstanbul Kantinciler Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu ve yönetim kurulu üyesi Nuri Tanlak'ın katılımlarıyla gerçekleşen “Dünya Süt Günü”nde, öğrencilere ayran, meyveli yoğurt ve organik elma dağıtıldı.


Okulda konuşma yapan Harun Tüysüz, “Bugün 21 Mayıs Dünya Süt Günü.  İlçe Milli Eğitim ve Esnaf Odası’nın işbirliği ile bugün Ege Sanayi İlkokulu, Hesna Gündeş İlkokulu ve Öğretmen Selma Akay Ortaokulunda böyle bir aktivite yaptık. Organik elma, meyveli yoğurt ve ayran dağıtarak güzel bir projeye imza attık. İnşallah bu projelerimizin devamı gelecek” dedi.



Vahap Osmanoğlu yaptığı konuşmada, “21 Mayıs Dünya Süt Günümüz kutlu olsun. Bizim amacımız Kantinciler Esnaf Odası olarak, çocuklarımıza sağlıklı, dengeli beslenmenin bilincini aşılamak. Çocuklarımızın süt içmesi için mücadele veriyoruz. Eğer güçlü ve zeki olmak istiyorsanız bol bol meyve yemeniz lazım. Her gün 1 elma tüketmeniz lazım. Normal bugün süt dağıtmamız lazımdı ama devletimiz bütün okullara süt verdiği için bizde onun partneri olan ayran’ı dağıtıyoruz. Çocuklar gazlı içecekler içmeyiniz, ayran içiniz. Ayran kemiklerin gelişimi için çok faydalı ve milli içeceğimizdir.” dedi.

 
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 08:26

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17