Ali Rıza AKA "Doğruluktan, adaletten, merhametten ayrılmayın.”

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA Öğrencilerle Söyleşi Gerçekleştirdi

Ali Rıza AKA "Doğruluktan, adaletten, merhametten ayrılmayın.”
Karta İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKAÖğrenci Buluşmalarına” Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA, okulların nabzını tutmak, öğrencilerle sohbet etmek, onların problemlerini, görüş ve önerilerini dinlemek maksadıyla 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı boyunca öğrencilerle bir araya gelecek. Liselerden başlayarak iki hafta aralıklarla önceden belirlenen ve bir takvime bağlanan Öğrenci Buluşmalarının ilki Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Dokuzuncu sınıf öğrencilerinin ve öğretmenlerin katıldığı söyleşide Ali Rıza AKA öncelikle geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden, ulusal basında da geniş yankı bulan Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep ÖZÇELİK’in vefatından dolayı derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Zeynep’e Allah’tan rahmet, arkadaşlarına, öğretmenlerine ve geride kalanlara sabır diliyorum.” dedi.

Büyük beyinli, koca yürekli, üstün karakterli bireyler yetiştirmeyi ilke edindiklerini söyleyen Ali Rıza AKA: “Başarı zor değil. Disiplinli ve planlı bir çalışmayla başaramayacağınız bir şey yoktur. Kendinize bir ideal, hedef belirleyin ve o hedef doğrultusunda var gücünüzle çalışın. Sadece ders çalışmakla yetinmeyin. Bol bol kitap okuyun, hayatı sorgulayın, tefekkür edin, kendinizi geliştirin. Her renkteki, düşüncedeki, inançtaki insana saygı duyun. Özgür olun, öz’ünüzü gürleştirin, kendinizi donanımlı hale getirin. İlerde hangi mesleği yaparsanız yapın doğruluktan, adaletten, merhametten ayrılmayın.” dedi.

Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Ali Rıza AKA: “Sizlerden beklentimiz büyük. Hepinizden üstün başarılar bekliyorum. Hepinizin üstün değerlerle bezenmiş bireyler olmasını temenni ediyorum. En güzel sınıf sizin sınıfınız, en güzel koridor sizin koridorunuz, en güzel okul sizin okulunuz olsun. Sizin olduğunuz her yerde nezaket, letafet, medeni insan ilişkileri hâkim olsun. Başarılarınız daim, yolunuz açık olsun.”  diyerek sözlerine son verdi.

Türk Kızılayı Anadolu Lisesi Müdürü İsmail ERMURAT söyleşiden ve okula teşriflerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza AKA’ya teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 01:23

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17