Nevşehir böyle kıyak (jest) görmedi! Kapadokya Kartal Otel

Okul yıllarında bir şarkı öğretirler öğrencilere. Şarkı sözleri aynen şöyle;


"Orda bir köy var uzakta.
O köy bizim köyümüzdür.
Gitmesekte, gelmesekte.
O köy, bizim köyümüzdür!"


Bu günlerde o şarkıya cuk oturacak gelişmeler oldu Kartal'da. Pardon Nevşehir'de! Kartallıların parasıyla bir otel açıldı. Kartallıların ömrü hayatlarında o kadar mesafe gidipte bir kere ya görüp yada göremeyeceği bir otel.


Kapadokya Kartal Otel'i. Şarkıya nasıl uydu yazayım.


"Orda otel var uzakta.
O otel bizim otelimiz mi?
Gitmesek te, gelmesekte,
O otel bizim otelimiz mi?


CHP OTELİ Mİ?


Gelelim otel'in açılışına. Otel Açılışına Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı günler ve aylar önceden bildirilmesine ve meydanlara afişler asılmasına rağmen CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı. Kimine göre bu katılmama tam anlamıyla fiyasko diye nitelendirilirken, kimileri de Halkın kesinlikle onay veremiyeceği bir başka şehirde otele (Belediye başkanının memleketinde) katılmaması CHP için gurur verici bir durum diye nitelendirildi.


Otel Açılışına Kartal Kaymakamı, Kartal Mahalle muhtarları, bütün belediye meclis üyeleri, Kartal İlçe milli eğitim müdürü, Kartal ilçe emniyet müdürü, Kartal İlçe Müftüsü, Kartal siyasi parti ilçe başkanları, Kartal Oda ve Kooperatif başkanları, dernek başkanları, okul müdürleri,Kartal yerel basını ve Kartallılar MAALESEF KATILMADILAR. ÇAĞIRILMADILAR DA! Kimler katıldı derseniz, CHP Genel başkan yardımcısı, CHP milletvekilleri, CHP Belediye başkanları, CHP İl başkanları, CHP Kartal ilçe yöneticileri ve bazı CHP'li meclis üyeleri, Nevşehir Valisi, Gülşehir Kaymakamı, Gülşehir İlçe emniyet müdürü, Gülşehir Jandarma komutanı, Nevşehirliler, Gülşehirliler, O şehirliler, bu şehirliler! Kardeş belediye başkanları katıldılar.


 
KARTAL SINIRLARINI AŞAN YATIRIM!

 

Açılışta önemli konuşmalar yapıldı. İşte bazıları; CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran “Bu tesis turizm adına ve bölgenin adına büyük hizmet verecektir.” dedi.


Oran’dan sonra ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın kürsüye gelerek şunları söyledi: “Kartal Belediyesi’nin bölgeye kazandırdığı bu güzel tesisin açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.


CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı “Kartal Belediyesi Kartal’ın sınırlarını aşan bir yatırım için burada!”dedi.


Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ise konuşmasının bir bölümünde itiraf ederek "siyaseten belki doğru belki yanlış ama bir şeyin üstünü açıkça çizmek istiyorum" dedi. Öz'ün konuşmasında dikkat çeken başka bir sözü ise "Bunlara para harcanırken ‘Taşa para harcanmaz’ diye bakmayız." demesi oldu.


İTİRAFLAR ZİNCİRİ!


Konuşmaları incelediğinizde
KARTAL SINIRLARINI AŞAN!
BÖLGEYE BÜYÜK HİZMET!
BÖLGEYE KAZANDIRILAN TESİS!
SİYASETEN BELKİ DOĞRU, BELKİ YANLIŞ!
Siyasilerin cümlelerinden de anlayacağınız gibi bu otel Kartal'ın yararına değil de, Turizm Bakanlığı yararına, Kapadokya bölgesi yararına, açıkçası sınırları aşarak, Nevşehir yararına paralar harcanmış olan bir oteldir. Kartal'a zararlarına ise değinmek istemiyorum. (Bu başka bir makale konusu)


ALTINOK ÖZ ÖDÜLLENDİRİLMELİDİR.


Buradan Nevşehirlilere ve Nevşehir kamuoyuna sesleniyorum. Bu kadar Nevşehir milliyetçisi olan bir siyasetçiyi ödüllendirmez ve hakkını vermezseniz büyük yanlış yaparsınız. Böyle Nevşehir milliyetçisi nereden bulacaksınız. Nevşehirlilerin bir kuruş parasını harcamadan Gülşehir'e cazibe katacak bir otel yapmıştır sevgili Kartal belediye başkanımız. Üstelik Kartallıların paralarıyla yapmıştır bu oteli. Orada çalışacak personelin maaşlarını bile tabii ki BİZ KARTALLILAR ödeyeceğiz. Düşünsenize oraya gelip kalan turistler sizin esnafınıza da hareket ve bereket getirecektir. Size tavsiyem Altınok Öz'ün devasa bir heykelini şehrinizin en güzel yerine yapmanızdır. Başkanımız heykellere bayılır. Tam bir sanat hayranıdır. Bakın yeni yaptırdığımız heykellerimiz bile sizin Gülşehir'e renk katmakta. Kartallılar gerçi heykellerimiz gurbete gitti diye çok üzülüp ağlayacaklardır amma ne diyelim Nevşehir sağolsun.


BAŞKA BELEDİYELERDE YAPMIŞ!



Birde oraya çağırılan ünlü yazarlardan bir tanesi "Nevşehir’e ‘Kartal’ kondu!" yazısında "Ankara Belediyesi’nin 1970’lerde Ali Dinçer’in başkanlığı döneminde Balıkesir’in Akçay’da aldığı sosyal tesisi halen Melih Gökçek’in kullandığını; Şişli, Bakırköy ve Beyoğlu belediyelerinin benzer tesisleri olduğunu hatırlatıyorlar. Nihayette bu sıkıntılı bir durum!" demiş. Evet, Nevşehir oteli Kartal kamuoyunun içine sinmemiş bir oteldir. Ankara belediyesi Balıkesirde otel aldı diye biz de almalı mıydık? sorusu çok sorulan bir soru olmuştur. Hani bir söz vardır "Adam kendini uçurumdan aşağı atsa sende mi atacaksın?" Belediyenin bir tanesi aykırı bir iş yapsa bizde onu örnek gösterip aynı işi mi yapmalıyız diye sormak lazımdır. Sonra o belediye başkanları gidip kendi memleketlerine değil başka memlekete yapmışlardır oteli. Etik olmayan bu!


NEVŞEHİR'E KARTAL KONDU!


Evet, bu otel Nevşehir'e yapılmıştır. Gülşehir'e değer katmıştır. Kartal'a ne kattığı ise muamma! Belediye başkanımız Kartal'a elbette sayıları parmakla sayılacak kadar az da olsa bir şeyler yapmıştır. Amma ve lakin Bu otel Kartal'ın oteli olmamıştır. Bu otel Nevşehir'in oteli olmuştur. Kartal halkı bu otele olan hayranlığını sandıkta oy vererek ödüllendireceğine inanıyorum. Görüştüğüm Ak Parti'li ve bazı CHP'li meclis üyeleri, Muhtarlar vb. otel açılışına çağırılmadıklarını belirterek "Çağırılsaydık bile gitmezdik ki" dediler. Beni ve gazeteci arkadaşlarımızı da çağırmadılar.(Bir-iki şarlatan hariç) İnanın çağırsalardı hatta altımıza limuzin verip ağırlasalardı o otelin açılına katılmazdım. Bu otel yanlış bir karardır. Eminim ki belediye başkanımızın en yakınındakilerden bazıları bile bu otele karşılardır. Ya "işimi ve siyasi kariyerimi kaybederim" diye korkudan söylemiyorlardır, ya da yalakalıklarından! Susuyorlardır. Olan olmuş, gelin beyaz ata bindirilip Gülşehir'e kadar gönderilmiştir.


Şimdi söyleyecek tek şey kalıyor. Kartal'ın parası deniz nasıl olsa, söyleyin hoşunuza gidecektir.


İşte o şarkı;


"Orda otel var uzakta.
O otel bizim otelimiz mi?
Gitmesek te, gelmesekte,
O otel bizim otelimiz mi?




YORUM EKLE
YORUMLAR
Baki CAN
Baki CAN - 11 yıl Önce

bravo aytekin yaşar.şiir cuk oturmuş. kartal halkının belediye başkanı,kartal halkının emeğini gasp ederek gülşehır'e hediye etmiştir. tesbitlerin gerçekten doğrudur. benim merak ettiğim husus kartal belediyesi buraya kimleri hangi olanaklarla taşımıştır? kaç otobüs, kaç resmi plakalı araç kimleri taşımıştır.? bu insanları orada kimler konaklama yapmıştır? bu açilışın maliyeti nedir? bu konuları da araştırmanızı rica ediyorum. ileride bunun hesabı elbette sorulacaktır,ama şu andada ihtiyaç var...

banner17