Neden vandalizm?

Kartal en şansız 5 yılını yaşadı. Nedeni ise mimar olmayıp, doktorluktan emekli olan bir belediye başkanının olmasıdır. Mimar olmadığı için de haritayı eline alıp "bu ilçeye öyle projeler geliştireyim ki, diğer mimarlar bile beni kıskansınlar" gibi kaygısı yoktur. O işin kolayını bulmuştur. Meydanları allayıp, pullayıp ortasına de bir heykel koyarak o ilçeyi uçurduğunu zannediyor maalesef. Bir acı durum ise belediyenin borç batağına sürüklenmesi meselesidir.

 

Gelişmiş ülkelerde öyle mi? Hayır, işi ehline verirler. Düşünsenize bir işe bile girerken, Tahsilin ney? konu hakkında ki tecrübelerin nelerdir? Referansların kimlerdir? Gibi bir sürü sorular sorarlar ve yetersiz buldukları anda, kibarca kusura bakmayınız başka kapıya derler. Bir yere belediye başkanı olacak kişiye ilk önce sormamız gereken şeyler vardır. Mesela bu ilçeye hangi vizyon projeleri yapacaksınız? Bu ilçeyi parlayan bir yıldız yapacak mısınız. Varsa borçları eritecek misiniz? Nasıl başaracaksınız? gibi sorular sorup, aday kişinin emanete sahip çıkıp çıkmayacağı, ahlakı, dürüstlüğü gibi kriterlerini incelemeye alırız değil mi?



İşi ehline veriniz!


Türkiye'de öyle mi? Hayır, değil. Bir çok işimizi ehline vermiyoruz. Torpille, politikayla, siyasi manevralarla birileri kısa zamanda bir yerler oturup, oraların etinden, sütünden, derisinden ve hatta af edersiniz tezeğinden bile faydalanıyorlar. Neler duyup, neler görüyoruz. Bir gecede pizza kutularında milyonlarca liraların bir yerlere gidip makamı kaptıkları bile iddia edilen şahsiyetler varmış.


Neden Vandalizm?


Ahmet Şimşek imzalı belgeyi yayınladık geçen günlerde. Kısaca diyor ki Ahmet Şimşek; "Size binamı kiraya verdim binama vandalizm (kamu malına zarar vermek) uygulamışsınız." Bazen ev sahiplerinden duyardım da inanamaz ve ayıplardım. Derdi ki bazı ev sahipleri "Kiracım kiraları ödemeden kaçtı. Giderken de kapıları kırdı, prizleri söktü, evimi darmadağın ederek kaçtı." Benim ise bu konu hep kafama takılırdı. Bir insan emaneten kiraladığı mülke ve onun sahibine bu kötülüğü neden yapar?

tam bir vandalizmle!

Ahmet Şimşek'in yazılı açıklamasında; "Takdir edersiniz ki, 14 yıllık kullanımın sonunda yıpranma normaldir ancak foroğraflarda görüleceği gibi tam bir vandalizmle tüm kapıların kilit ve kolları kırılarak sökülmüş. Binayı lağım suları basmış, tüm klimalar, camlar kırılarak veya kanatlar kırılarak çıkartılmış. Eşya taşınırken merdiven basamakları kırılmış, tavan spot lambaları tahrip edilmiş, tüm batarya, vitrifiye ve musluklar sökülmüş, tüm döşeme kaplamaları tahrip olmuş, elektrik telefon alt yapısı zarar görmüş. Temiz ve pis su tesisatı tahrip edilmiş. İç ve dış doğramalar tamir edilmeyecek derecede tahrip edilmiş bulunmaktadır." diyor.

Yani açıkçası ben bu işten bir şey anlamadım. Kartal Belediye başkanı Altınok Öz bir açıklama da yapmadı. Yalanlamadı. Çünkü onun huyudur. Kartal Belediye Meclisinde "Bulgaristan'da çilingir sofrası kurdunuz" diyen Metin Bektaş'ı yalanlayarak demediğini bırakmadı. Metin Bektaş resimlerin olduğu Cd yi sallayıp "Resimler bunun içinde isteyenlere veririm" diyince, sayın Öz susup kalmıştı.

Ben soruyorum, biliyorum ki kamuoyu da merakla soruyor. Neden Vandalizm!

Sağlıcakla kalınız... 
YORUM EKLE

banner17