CHP TARİHİ SINAVDAN GEÇECEK

MHP’li bir yönetici olarak bu konu da nerden çıktı diyebilirsiniz. İzah edeyim. 12 Haziran...

CHP TARİHİ SINAVDAN GEÇECEK
banner46
MHP’li bir yönetici olarak bu konu da nerden çıktı diyebilirsiniz. İzah edeyim.
12 Haziran seçimlerini şaibeli olsa da geride bıraktık. Yüzde 50 civarında oy alan iktidar partisi, bu dönemin son dönemleri olduğunu beyan etmişti. Yani akıllarında bulunan veya empoze edilenleri bu dönem bitirmek zorundalar. Bu sorunların başında da Kürt sorunu gelmektedir. Bunun açılımı olarak dolaylı yollardan bahsettikleri, Yeni bir Anayasa. Duyunca kulağa çok hoş geliyor ama özellikle istenen, ilk üç maddede değişiklik yapılması ve bu maddeleri koruyan dördüncü maddenin kaldırılması. Bir de daha da tehlikeli bir öneri, Belediyelere bir nevi özerklik verilmesi.
   Kürt sorununu çözmek için 1. maddedeki Türkiye devleti kelimesini mi, yoksa Cumhuriyettir kelimesini mi değiştireceksiniz. 2. ve 3. maddelerde ki Türk milleti lafını mı Türkiye Devleti lafını mı, laik lafını mı yoksa başkent Ankara’dır ve dili Türkçe dir lafını mı değiştireceksiniz?. Bu değişiklikler Kürt sorununu çözecek mi, yoksa yanına özerklik gibi ilaveler mi koyacaksınız.
  Dördüncü Madde, ilk üç maddeyi belirterek, bu üç maddenin değiştirilmesi teklif bile edilemez der. Fakat dördüncü maddeyi koruyan bir madde olmadığından siz dördüncü maddeyi kaldırdığınızda otomatik olarak bu üç madde korumasız kalır.
    Seçim sürecinde gerek MHP gerek CHP, İktidar partisinin, Apo’nun da bırakılması dahil bir çok girişime ön ayak olacaklarını, Türkiye’yi beklide bir parçalanma sürecine götüreceklerini halka anlatmaya çalıştı, fakat halkımız başka şeylere itibar ederek bu olayı göz ardı etti. Bu günlerde bazı gazeteciler bilinçli olarak Apo’nun ev hapsine çıkarılması ve ardından af edilmesini işlemeye başladılar. Aslında bu konuların bir iki yıl içinde gündeme geleceğini tahmin ediyordum ama seçimden 10 gün gibi kısa bir sürede nabız yoklaması olarak ta olsa ifade edileceğini sanmıyordum. Demek ki Büyük Orta Doğu projesinin bir an evvel bitirilmesini isteyen güçler var.
   Anayasa değişikliğinde, Tüm “TÜRK MİLLETİ’nin” yaşam standartını geliştirecek eğitim,sağlık gibi konularla, Bölücü terör hariç, hukuksal alanlarda yapılacak değişikliklere bütün partilerin evet diyeceğine eminim. Ama Kürt sorununu çözeceklerini zannederek, Türkiye’nin parçalanmasına yol açacak, Şehitlerimizi yattıkları yerde rahatsız edecek maddelere evet diyenler, bu vebalin altında ezilecekleri gibi, gelecek nesillere bunu anlatamazlar. 
   Şimdi.. Partilerini Atatürk’ün partisi olarak lanse eden ve bununla da haklı olarak övünen CHP’ye büyük görev düşmektedir. Ya, Atatürk tarafından konulan Anayasanın ilk 4 maddesini korumak ve her birini ayrı bir cumhuriyet haline getirecek Belediyeler kanununu engellemek. Ya da, Atatürk’ün mirasının dağılmasını izlemek. Neden CHP derseniz, MHP, zaten buna müsaade etmeyeceğini belirtti. Ana muhalefet partisi olarak CHP’ de buna engel olursa, korkulan sahneleri yaşamayız.
   Ben Şahsen CHP’nin bu sınavı başarı ile geçeceğine inanıyorum.
 Necdet TÜRKÜZEL 
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2011, 05:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17