Metin Bektaş'ın AHLAKINA ben kefilim!

Kartal Belediye Meclisi geçen hafta çok hararetli tartışmalara ve hakaretlere varan sözlere tanık oldu. Hiç hoş ve şık olmadı.


Benim AKP, BBP, CHP, DSP, MHP, SP li çok kadim dostlarım vardır. Kimisi sadece arkadaş iken, kimisi de DOST tur benim için. Metin Bektaş'ta Ak Parti'den dostumdur. Birkaç yıl önce tanıştık, iyi ki de tanışmışız. Ahlakını beğenirim ben onun. Daha bir kere aramızda ticari bir para alışverişi olmamıştır. Benim ondan bir menfaatim olmaz, onun da benden.


Şunu iyi bilirim ki; Metin Bektaş Allah'ı, Resulünü ve ehlibeytini çok sever. Onların rızasına uygun hayatı yaşamak için gayret gösterir.


Şunu da çok iyi bilirim ki; Metin Bektaş belediye başkanı olsaydı, bırakın milletin parasıyla bir kaç tane makam aracına binmeyi, kendi aracını halka hizmet için kullanırdı. O, içkiye karşıdır, içmez. Kendi parasıyla içmeyeceği gibi, milletin parasıyla çilingir sofrasını hiç kurmazdı. Bektaş'ın işyerlerinde birçok çalışanı vardır. O çalışanlarının maaşlarını alın terleri soğumadan verir.  Kendi işyerlerini bile zarar ettirmeyen Bektaş, Belediye başkanı olsaydı belediyeyi borç batağına sürüklemezdi. Güzel hizmetler yapmak için var gücüyle çalışırdı. Metin Bektaş makam sahibi birisine bile yıllar önce "SEN HIRSIZSIN!" diye yüzüne dobra dobra söyleyen bir kişiliktir.


AHLAKLI KİME DENİR?

"Ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim!" Hz. Muhammed (s.a.v) - Hadisi şerif. Bana göre güzel ahlaklı Hz. Muhammed'in (s.a.v) ahlakına uyanlara denir. Yani Hz. Abubekir'e, Hz. Osman'a, Hz. Ömer'e, Hz. Ali'ye, Hz. Hasan ve Hüseyin'e, Yunus Emre'ye, Mevlana'ya, Hacı Bayramı Veli'ye, Hacı Bektaş'a vs. gibi insanların gönüllerine girmiş kişiliklere denir. Güzel ahlaklı kişiyi ailesi, komşuları, insanlar severler. Makamından dolayı değil, ahlakından dolayı severler.


AHLAKSIZ KİME DENİR?

Hz. Muhammed'in (s.a.v) ahlakına uymayanlara denir.  Sözüm Müslüman olup ta Peygamberimizin ahlakına uymayanlar içindir. Diğer dinlere mensup olup, ahlaklı insanlarda vardır elbette ki. Onlara sözümüz yok.


AHLAK S.O.S!

Aslında bu yazıyı neden yazma ihtiyacı duydum onu da belirteyim.  Toplumumuz ciddi bir ahlaki çöküntü yaşıyor. Ar, haya, edep, yerlerde sürünüyor. Profesyonel iş bitiriciler işlerini kılıfına uydurup, aldı başını gidiyor. Asıl Hakim olan Allah'ın huzurunda mahkeme göreceklerini unuttu insanlar. Cennet,  cehennem bazıları için binbir gece masalı gibi hafif geliyor. Oysa ki her kes iyi bilmeli ki kabir dene kuyu, ya Cennet bahçesinden bir bahçe, ya da Cehennem kuyusundan bir kuyu. 70-100 yıl dünya hayatı için, milyonlarca yıl kabirde azap görmeyi kabul etmek en büyük AHMAKLIK olsa gerek.


ASİL KAN, KEÇÇAP OLDU!

Mustafa Kemal Atatürk ne demiş "Muhtaç Olduğun Kudret, Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur!" Bence toplumuzdan bazıları kanlarını iyice çekap yaptırtsalar iyi olur. kanlarında ki asil kan Ketçap olmuş olmasın?


Ahlaklı fertlerin artması temennisi ile,


Sağlıcakla kalınız...

 

YORUM EKLE

banner17