Merhaba,

İlçem gazetesi okurlarına merhaba,


Ben Baki Can. 1952 Gümüşhane Şiran Belen Köyü doğumluyum.


1967 Kartal Ortaokulu, 1970 Pendik Lisesi mezunuyum. 1975-76 da Kadıköy Mühendislik Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümünden inşaat mühendisi olarak mezun oldum.


1976-78 yıllarında serbest projecilik faaliyetinden sonra nisan 78 de önce Kartal Belediyesine, daha sonra Temmuz 1978 de Yakacık Belediyesine tayin oldum.


12 eylül 1980 ihtilalinden sonra Yakacık Belediyesinin lağvedilmesiyle yeniden Kartal Belediyesi kadrosuna döndüm. Kartal Belediye Başkanlığı İmar ve Fen İşleri Müdürlüklerinde inşaat mühendisi olarak görev yaptım. 1982 yılında 4 aylık kısa dönem askerlik hizmetimden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Maltepe Şube Müdürlüğü kadrosuna atandım.


1984 seçimlerinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğüne nakil oldum. Büyükşehir de önce raportör daha sonra da İmar müdür muavini (koordinatör şef) olarak çalışırken 1989 seçimleri sonrası kısa bir süre için Üsküdar Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğüne, ağustos 1989 da ise 14 yıl hizmet yaptığım Eminönü Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğüne tayin istedim.


Eminönü Belediyesi İmar Müdürlüğünde sırası ile mıntıka mühendisliği, yapı denetim şefliği, müdür yardımcılığı ve İmar Müdürlüğü hizmetlerinde bulunduktan sonra toplam 28 yıllık kamu hizmetlerinden Ekim 2003 de kendi isteğimle emekli oldum.


Halen özel bir yapı denetim firmasında proje denetçisi inşaat mühendisi olarak görev yapıyorum.


1976 da Sabiha Köseoğlu ile evlendim. 2 oğlum var. Sabiha Eylül‘ün dedesiyim.


Saygılarımla….


Baki CAN
İnş. Müh.

YORUM EKLE
YORUMLAR
dursun akar
dursun akar - 11 yıl Önce

sayın baki can hoş geldiniz ilçem okurları engin bilgilerinizde kendileri ve kartal adını çok şeyler öğreneceklerdir

banner17