SP İstanbul İl Başkanı : Referanduma EVET, AKP ve CHP’ye Hayır!

Saadet...

SP İstanbul İl Başkanı : Referanduma EVET, AKP ve CHP’ye Hayır!
banner46

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, İstanbul’da, 12 Eylül referandumundan, Anayasa değişiklik paketine yüksek oranda “Evet” çıkması için çalışacaklarını açıkladı.

Anayasa değişikliğinin yetersiz olmasına karşın eskisine göre bir takım iyileştirmeler getirmesinden dolayı, 12 Eylül’de sandıklardan yüksek oranda “Evet” oyu çıkması için çalışacaklarını açıklayan Erol Erdoğan, 13 Eylül 2010 tarihinden itibaren ise yeni bir anayasa taleplerini daha bir gür sesle dile getireceklerini vurguladı.

“Referandum hükümet için bir güven oylaması olmadığı gibi, muhalefetin de kendini denediği bir anket çalışması değildir” diyen Erol Erdoğan, “Evet” oyunun sahibinin tek başına Ak Parti olamayacağı gibi, “Hayır” oyunun da Ak Parti’nin olumsuz icraatlarına indirgenemeyeceğini ifade etti.  

Erol Erdoğan, Ak Parti’nin icraatlarının sorgulanacağı yerin referandum olmadığı belirterek, “AK Parti’nin sorgulanacağı yer genel seçimlerdir; referandum değil! Bu fark iyi ayırt edilmelidir. Referandum kültürümüz yaygın olmadığı için partileri oylamaya dönüşmesi zor olmuyor. Ama biz referandumu önemseyen bir parti olarak bu demokratik yöntemi kendi mecrasına sokmak için elimizden geleni yapacağız. MHP ve CHP de buna dikkat etmelidir” dedi. Erol Erdoğan, buna dikkat çekmek için de; “Referanduma EVET, AKP ve CHP’ye Hayır! Diyoruz” açıklamasında bulundu.

 

EROL ERDOĞAN’IN REFERANDUM AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Anayasa değişiklik paketi 12 Eylül 2010’da halkoyuna sunulacak. Saadet Partisi olarak, daha işin başında halkoylamasındaki oyumuzun “evet” olacağını ilan etmiştik. Şimdi ise “Evet” oyunun İstanbul’da yüksek çıkması için gayret göstereceğiz.

12 Eylül’de EVET, 13 Eylül’de HAYIR

Arzu ettiğimiz şekilde bir tam bir anayasa değişikliği olmasa da paketteki değişiklikleri olumlu bulduğumuz için 12 Eylül referandumunda oyumuz evet olacak. Ancak 13 Eylül’den itibaren ise yeni bir anayasa talebimizi seslendirmeye devam edeceğiz. Çünkü, daha iyi bir anayasayı hak ediyoruz. 12 Eylül anayasasının 15-20 maddesini değiştirmek yetmez, tamamını; maddeleriyle beraber ruhunu da değiştirmemiz şart.

Onun için sloganımız; 12 Eylül’de EVET, 13 Eylül’de HAYIR!

Saadet’in “Evet”i farklı

Maalesef, hükümet 7-8 yılı boş geçirmiş ve ihtiyaç duyduğumuz gerçek hukuki ve siyasi reform sürecini başlatmayı becerememiştir. Bunun yerine yama yapmayı tercih etmiştir.

Saadet Partisi olarak kamuoyuna açıkladığımız “Vesayetten Millet Egemenliğine Geçiş” başlıklı anayasa değişiklik paketimiz gerçek bir anayasa reformunun nasıl olacağını ortaya koymaktadır. Bu açıdan bakıldığında hükümetin anayasa paketi, Saadet Partisi’nin teklifinden çok geridedir. Daha demokrat ve katılımcı bir anayasa ihtiyacı devam etmektedir. Bunu da Saadet iktidarındaki bir TBMM gerçekleştirecektir.

Referanduma EVET, AKP ve CHP’ye Hayır!

Referandum, hükümet için bir güven oylaması olmadığı gibi muhalefetin de kendini denediği bir anket çalışması değildir. Nasıl ki “Evet”in sahibi tek başına Ak Parti olamazsa, “Hayır”ı da Ak Parti’nin olumsuz icraatlarına indirgeyemeyiz. Ak Parti’nin icraatlarının sorgulanacağı yer genel seçimlerdir; referandum değil! Bu fark iyi ayırt edilmelidir. Referandum kültürümüz yaygın olmadığı için partileri oylamaya dönüşmesi zor olmuyor. Ama biz referandumu önemseyen bir parti olarak bu demokratik yöntemi kendi mecrasına sokmak için elimizden geleni yapacağız. MHP ve CHP de buna dikkat etmelidir.

Buna dikkat çekmek için de; Referanduma EVET, AKP ve CHP’ye Hayır! diyoruz.

İstanbul’da yüksek bir “evet” için çalışacağız

İstanbul’da EVET oyunun yüksek çıkması için gayret göstereceğiz. Dokümanlar dağıtacağız, açık alan çalışmalarımız olacak, pankartlarımızı asacağız, toplantılar düzenleyeceğiz, sandıklarda da oylara sahip çıkacağız. Sadece Saadetlilerin değil diğer seçmenlerin de evet vermesi için gayret edeceğiz.

Sanırım, BDP tabanı da büyük ölçüde İstanbul’da tercihini sandığa yansıtacak, sandığı boykot etmeyecektir.  İstanbulluları sandıklara demokratik haklarını kullanmaları için bekliyoruz. CHP ve MHP tabanından da ciddi oranlarda EVET oyu çıkacağını tahmin ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2010, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17