Rusya Türkiye’de üs kurmak istiyor

Rusya Türkiye’de üs kurmak istiyor
banner46

 

Moskova yönetiminin yurtdışındaki deniz kuvvetlerinin rolünü artırmak için Türkiye ya da Yunanistan’da bir üs kurmak istediği öne sürüldü.

Rus Deniz Kuvvetleri Amirali Vladimir Visotsky, Rusya’nın Yunanistan ya da Türkiye’de bir deniz askeri üssü kurmak istediğini söyledi.Makedonya’da yayımlanan Dnevnik Gazetesi, Visotsky’nin, “Rusya’nın Yunanistan ya da Türkiye’de bir deniz askeri üssü açmak istediği” yönündeki ifadelerine yer verdi. Visotsky, Rusya’nın, “acele etmeden” yurtdışındaki deniz kuvvetlerinin rolünü artırmak istediğini öne sürdü.

EN UYGUN BÖLGE
Habere göre, Visotsky, Rusya’nın, Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde gücünü artırmak için Yunanistan ya da Türkiye’nin en uygun ülke olduğunu düşünüyor.

Visotsky ayrıca, yabancı bir ülkede üs kurma imkânının iyi bir şey olduğunu, ancak bunun için belirlenen ülkenin potansiyelleri değerlendirildikten sonra bunun aşama aşama gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ederek, bu yönde atılacak ilk adımın askeri gemilere rutin ziyaretin olabileceğini belirterek ve aynı taktiği bir çok ülkenin de uyguladığını kaydetti.



Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2010, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17