Kartal Belediyesinin Mühürleyip Kapattığı Mesciti Araştırdık İşte O Video

Kartal Oto Pazarı'nın tam girişinde bulunan mescit oto pazarı ruhsatsız olduğu bahanesiyle mühürlenince içindeki mescitte Kartal Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenip,...

Kartal Belediyesinin Mühürleyip Kapattığı Mesciti Araştırdık İşte O Video

Kartal Oto Pazarı'nın tam girişinde bulunan mescit oto pazarı ruhsatsız olduğu bahanesiyle mühürlenince içindeki mescitte Kartal Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenip, kapısında ki tabela da bir gün sonra tepki gelmesin diye sökülmüştü.

Bazı şahıslarca buranın mescit değil çay ocağıymış havası verilmeye çalışıldı. kamuoyuna aydınlatmak adına araştırdık ve gittik yerinde röportajlar yaptık bunlardan birincisini sizlere yayınlıyoruz.

Mescitin tam karşısında bulunan market sahibi kameramızın farkında olmadan çok samimi itiraflarda bulundu. Araba pazarının kurulduğu gün özellikle öğlen namazında en az 2 kez kalabalık cemaatle namaz kılındığı ve ikindi namazında da bunun tekrarlandığını belirtti. Marketi bir yıl önce aldığını belirten market sahibi "bir yıll önce aldığımda mescir vardı" dedi. Markette çalışan elemanda bu mescitin yıllardır olduğunu beyan etti.

Pazar günü haricinde de esnafların ve vatandaşların burada namaz kıldığını beyan eden esnaf, sıcak su ile abdest alırkende dua ettiklerini de belirtti. İlerde Camii'nin de olduğunu belirden vatandaş, "en az 500 metre veya 1 kilometre vardır camii. tel örgünün dışından dolansak 1,5 kilometre edebilir mesafe. Mescitin kapatılmasının üzücü olduğunu belirtti.

Bizleri mescit olmayan bir yeri haber yapmakla eleştiren ve orayı bilmeden, görmeden inkar eden kişilerede lütfen videoyu dikkatlice dinleyin ve sesini açarak izleyin diyoruz....

Vatandaşın dobra dobra ve samimi itiraflarını sizlerin taktirine sunuyoruz.


//www.dailymotion.com/video/xp768p_kartal-belediyesi-mescit-kapatty_news

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2012, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17