EĞİTİMDE KALİTENİN YENİ ADI; Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi

1994 tarihine kadar Pendik İHL’ye bağlı bir şube iken 13.12.1995 tarihinde müstakil bir İHL haline getirilen okulumuz tam 17 yıldır,2010 Ağustos ayında Rotasyon kapsamında okulumuzda görevine başlayan, İmam-Hatiplilik heyecanını hiç...

EĞİTİMDE KALİTENİN YENİ ADI; Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi

1994 tarihine kadar Pendik İHL’ye bağlı bir şube iken 13.12.1995 tarihinde müstakil bir İHL haline getirilen okulumuz tam 17 yıldır,2010 Ağustos ayında Rotasyon kapsamında okulumuzda görevine başlayan, İmam-Hatiplilik heyecanını hiç yitirmeyen Okul Müdürü Bekir AKMAN liderliğinde,  Eğitimin merkezinde başarıyla faaliyetlerine devam ediyor.

 

EĞİTİMDE KALİTENİN YENİ ADI

2002-2003 yılından bu yana başarısına başarı ekleyen okulumuz geçtiğimiz yıl Anadolu İHL’de Lisans düzeyinde Üniversiteye yerleşme oranı % 46 olarak gerçekleşmiştir. Bu başarı oranı normal bir Anadolu Lisesi başarısı seviyesindedir. İHL ve Anadolu İHL başarısı tüm bölümlerde (2 yıllık Açıköğretim dâhil) % 67 ‘dir.

YILLAR 

OKUL TÜRÜ

MEZUN SAYISI

LİSANS

ÖN LİSANS

AÇIK ÖĞRETİM

AÇIK ÖĞRETİM  İLAHİYAT

TOPLAM 

2010

İHL

92

12

7

23 

50

AND.İHL

121

54

12

4

23

93

 

 

 

 

 

 

 

 

OKULUN HİZMETLERİ

Öğrencilerine  hizmeti önceleyen Okul Müdürlüğü ,Okul-Aile Birliği ve okul çalışanları ile çok sayıda örnek hizmetler vermektedirler.2010-2011 öğretim yılında Okul Aile Birliğince Öğrencilerimiz 2 TL gibi bir ücretle 4 çeşit sulu yemek yiyebildikleri gibi, ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz de bu imkândan ücretsiz faydalandırılmaktadırlar.

 

 

2009-2010 Öğretim yılında kantinlerini dışarı alan okulumuz örnek hizmetleriyle göz doldurmaktadırlar.

 

 

 

Temizlik ve hijyeni önemseyen okulumuz 3 yıldır kesintisiz bir şekilde Sağlık Bakanlığı ve MEB tarafından temiz okul olarak kabul edilmiştir.

 

 

 

 

 

Kardeş ülke Pakistan'da yaşanan sel felaketi neticesinde Milli Eğitim Bakanlığımızın düzenlediği Pakistan'a yardım kampanyası çerçevesinde okulumuz öğrencileri arasında yapılan yardımların miktarı 7.156 (yedibinyüzelli) TL olmuştur. Kampanyaya destek veren tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

İKİNCİ MEKTEP KONFERANSLAR

Çocuklarımızın sürekli gelişimini sağlamak için alanında uzman akademisyenler ve hocalar tarafından her ay asgari 2 konferans gerçekleştirilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

                MESLEKİ UYGULAMALAR

                Bilimde gelişmeyi hedefleyen okulumuz kuruluş amacına uygun olarak minberde ve mihrapta halkımız ile kucaklaşmakta ve gönülleri fethetmektedir.

 

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010-2011 Öğretim yılında hizmete giren 24 saat kayıt yapan kamera sistemi ile okulumuz daha da güvenlik altına alınmıştır. Toplam 30 adet kamera sürekli kayıt yaparken yetkili ve ilgili elemanlar evlerinden de okulu izleme imkânına sahiplerdir.

 

 

 

 

MEHMET AKİF HAFTASI

Devletimizce 2011 yılı Mehmet Akif Yılı ilan edilmiştir. Okulumuzda adına yakışır bir şekilde bu yıl Mart ayının 2.haftasından itibaren “Mehmet Akif Haftası”  ilan ederek aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirmiştir.

-          Mehmet Akif Oratoryosu

-          İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Şiir Dinletisi

-          Mehmet Akif’i bir grup öğrenciyle kabri başında andık.

-          Mehmet Akif konusunda Uzman Eğitimci Yazar Dursun GÜRLEK 2 defa konferans verdi.

-          Mehmet Akif ile ilgili tiyatro oyunu oynandı.

 

KUR’AN ARAŞTIRMALARI SERGİSİ

 

 

 

 

 

KÜTÜPHANEDEN ÖRNEK GÖRÜNTÜLER

 

 

 

AKILLI SINIFLAR

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2011, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17