'Dünyanın En Büyük Hastanesi İstanbul'a yapılacak. 15 bin kişiye iş imkanı!

'Dünyanın En Büyük Hastanesi İstanbul'a yapılacak. 15 bin kişiye iş imkanı!
banner46

İstanbul'a, 'Dünyanın En Büyük Adalet Sarayı'ndan sonra şimdi de 'Dünyanın En Büyük Hastanesi' yapılacak. Başbakan'ın '9 yıllık hayalim' diyerek nitelendirdiği projenin bakın hangi şanslı ilçeye yapılması planlanıyor...

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen ve ayrıntılarını Haber7 olarak ilk bizden öğrenmiş olduğunuz 22 ile 29 'Sağlık Kenti' projesinde Ankara'da iki, Kayseri'de ve Malatya'da bir olmak üzere toplam 4 hastanenin yapımına başlanıldı.

Şehir hastanelerinin kapasite ve m2 olarak en büyüklerinin yer alacağı il olan İstanbul'daki iki projeden Avrupa Yakası'na yapılması düşünülen İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü projesinde sözleşme aşamasına gelinirken, Anadolu Yakası'na yapılması düşünülenen dev hastanenin yeri konusunda ise bir kaç ay öncesine kadar tam bir netlik yoktu. Ancak Başbakan Erdoğan, kendisinin de 9 yıllık hayali olarak nitelendirdiği dev proje için şanslı ilçeyi gösterdi.

Proje ilk gündeme geldiğinde Ataşehir‘deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu alanların adı geçerken,
bu iki alanın bulunduğu bölgede oturanlar ise heyecanla hastanenin yapılacağı günü beklemeye başlamış ve gayrimenkullerinin fiyatlarını da ona göre şekillendirmişti.Ancak Başbakan'ın yeri netleştirmesinin ardından Anadolu Yakası'ndaki iki bölgede beklenti içine girenlerin hayalleri şimdilik suya düşmüş oldu.

Çünkü, Başbakan Erdoğan'ın dev proje için bahsettiği yer İstanbul'un çiçeği burnunda yeni belediyesi Sancaktepe'de yer alıyor ve halen TSK tarafından askeri havaalanı arazisi olarak kullanılıyor. 3 milyon 500 bin metrekarelik devasal bir ölçüye sahip arazinin Sağlık Bakanlığı'na devri için geçtiğimiz günlerde imzalarda atıldı. Arazinin çok kısa bir zaman içinde tahliye edilmesi beklenirken, askeri havaalanı içinde yeni yer olarak Tekirdağ'ın Çorlu Bölgesi düşünülüyor.

Projenin bölgede duyulmasının ardından emlak fiyatları da artışa geçerken, TSK'nın askeri havaalanı prosedürleri gereği koymuş olduğu ve yüzlerce ev sahibini mağdur eden kat yasağı da sona ermiş olacak.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HASTANESİ

Konu ile alakalı görüşüne başvurduğumuz Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, projenin Samandıra ile Sarıgazi arasında yer alan 3 milyon 500 bin metrekarelik askeri havaalanı arazisine yapılacağını ve 4 bin 100 yatak kapasiteli olacağını belirterek, yapının donanım ve kapasite olarak Avrupa'nın en büyük sağlık tesisi olacağını, bina olarak da dünyanın en büyük hastane binası unvanına sahip olacağını söyledi.

15 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK, 80 BİN KİŞİ ZİYARET EDECEK

Projenin 3 yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü, hayata geçirildiğinde ise bünyesinde 15 bin kişinin çalışacağı ve günlük ortalama 70 ile 80 bin kişinin ziyaret edeceği devasal bir tesise dönüşeceğini ifade eden Erdem, bunun da Sancaktepe halkına çok önemli fırsatlar sunacağını belirterek, ‘' Hastane çevresine çok sayıda yatırım yapılacak. Buradaki ticaret bugün olduğunun iki - üç katına çıkacak.'' dedi.

DÜNYANIN HER YERİNDEN HASTA ALACAK

Dev sağlık tesisinin içinde fizik tedaviden kadın doğuma, çocuk kliniklerinden onkolojiye, psikiyatriden ortopedi ve nörolojik birimlere, kardiyolojiden kalp damar branşlarına kadar bir çok bölümün olacağını belirten Erdem, tesise Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden hasta nakli olacağını dile getirerek ‘'Bu hastanede kalp ameliyatı da olacak göz ameliyatı da…Vatandaşımız kanser tedavisi görmek için yurt dışına gitmeyecek. Bu tesiste her türlü donanım olacak ve doktor kadrosu da ona göre belirlenecek. Hasta bu hastaneye geldiğinde iyileşip çıkacak başka bir hastaneye gitmek zorunda kalmayacak.'' dedi.

ŞERH KALKACAK, METRO GELECEK!

Askeri havaalanın taşınması ile birlikte bölgede TSK tarafından konulan kat yasağının da hukuki olarak otomatikman kalkacağını ve vatandaşın imar probleminin de bir nevi çözüleceğini söyleyen Başkan Erdem, bölgede ulaşım noktasında bir çok metro ve karayolu projesinin olduğunu belirterek, geçtiğimiz aylarda temeli atılan Üsküdar-Sancaktepe Metro hattının tamamlanması ile birlikte Sancaktepe'den Üsküdar'a 25 dakikada gidileceğini belirtti.

TEK KURUŞ ÖDENMEDEN YAPILACAK!

Kamuda ilk kez uygulanan Yap-İşlet-Devret modeli hazineden tek kuruş alınmadan yapılması planlanan dev tesiste yatak başına 180 ile 200 m2 kullanım alanı oluşturulacakken, hastalar tek kişilik plazmalı, WC'li, duşlu lüks odalarda yatacak. Hastaların refakatçileri içinde ayrı bölümlerin tasarlandığı dev sağlık kentinin içinde hastalar bir yerden diğer bir noktaya yürüyen bantlar ile geçiş yapabilecekken binalar arasındaki ulaşımı ise golf araçları ile sağlayacak. Doktorların odası ise muayenehanelerin içinde olacak ve bu sayede hastanın doktoru bekleme süresi de azalmış olacak. Doktorların sağlık kampusü içerisinde hızlı ulaşımı için ise ginger ( Kullanıcısının nereye gideceğini vücut hareketlerinden anlayan, 20 km hızla giden pilli araç) verilecek.

AVM DE VAR, 5 YILDIZLI OTEL DE!

3 milyon 500 bin m2'lik devasal bir alana kurulacak tesiste yok yok. Sağlık kentinin içerisinde ihtisas hastanelerinin yanı sıra, yüksek teknolojiye sahip laboratuarlar, araştırma merkezleri, sağlık teknoparkları, sosyal tesisler, otel ve medikal oteller, alışveriş merkezi, kafeler, merkezi eczaneler, depo yapıları ile kapalı otoparklar da yer alacak…

PROJEYİ DUYAN BÖLGEYE AKIN EDİYOR!

Projenin bölgeye yapılmasının netleşmesinin ardından yatırımcılar da bölgeye akın ediyor. Askeri bölge çevresindeki sokaklarda bundan önce kimse yatırım yapmaya yanaşmazken bu projenin haberinin yayılmasının ardından ciddi bir talebin oluştuğunu ifade eden Gayrimenkul Danışmanı Hüseyin Pehlivan, buna karşılık olarak ta mülk sahiplerinin haberin yayılmasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen 100 bin TL'lik mülklerine 150 bin TL istemeye başladığını söyledi. Pehlivan, bölgede daire m2 fiyatlarının bin 500 TL, arsa m2 fiyatlarının ise bin TL civarında olduğunu belirterek, bu fiyatların ilk etapta yüzde yüz artışla 2 bin 5oo TL civarında olacağını ancak projenin bitmesi ve faaliyete geçmesi ile birlikte fiyatların daha da artacağını öngördüklerini belirtti.

haber 7
 
 
 
 

 
 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2012, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17