Dolayoba Spor Kompleksi Pendik'e değer katacak

Pendik Belediyesinin önemli projelerinden...

Dolayoba Spor Kompleksi Pendik'e değer katacak
banner46

Pendik Belediyesinin önemli projelerinden Dolayoba Spor Kompleksini sınırları içinde bulunduran Velibaba,  kentin en büyük mahallelerinden biri. Mahalle Muhtarı Şükrü Aydemir ile bölgedeki yatırımları yerinde inceledik.


27 bin nüfuslu mahallede Pendik Belediyesinin birçok önemli yatırımı bulunuyor. Bunlardan biri de Dolayoba Spor Kompleksi. Muhtar Şükrü Aydemir, tesisin hizmete girdiğinde özellikle gençlerin büyük rağbet göstereceğini, bu anlamda Dolayoba Spor Kompleksinin önemli bir sosyal ihtiyacı karşılayacağını söylüyor.

Kompleks inşaatının ardından Muhtar Aydemir ile bir diğer önemli sosyal yatırıma ait inşaat alanına geçtik. Velibaba Sosyal Konutları…  126 dairelik Velibaba Sosyal Konutlarının yapımını gecekondu sahiplerinin yakinen takip ettiğini ifade eden Muhtar Şükrü Aydemir, bu konutların gecekondu sahiplerinin güven içinde yaşaması bakımından oldukça önemli olduğunu dile getiriyor.

“En büyük isteğimiz bir meydana sahip olmak”

Kendisine gelen taleplerin başında “meydan” olduğunu ifade eden Muhtar Şükrü Aydemir, Velibaba Mahallesi’nin yüzölçümünün büyük olması ve boş arazilere sahip olmasının bu açıdan avantaj olduğunu ifade ediyor. Muhtar Aydemir:  “En büyük isteğimiz bir meydana sahip olmak. Neresi olur bilemiyorum; ama bir meydana ihtiyacımız var. İnanıyorum ki gelecekte modern ve geniş bir meydana sahip olacağız.” diyor. Mahallenin en büyük sıkıntının derslik ihtiyacı olduğunu, bu sıkıntının 1391 Parsel kenarındaki boş arsaya yapılacak okul ile giderileceğini ifade eden Muhtar Şükrü, ayrıca Fen Sokak ile Atatürk Caddesi’nin bağlandığı atıl durumdaki arsanın park haline dönüştürülmesinin de bölge sakinlerini memnun ettiğini ifade ediyor.

Kısa kısa Velibaba Mahallesi…

-27 bin nüfusu var.

-Fethi Gemuhluoğlu, Velibaba, Mehmet Akif Ersoy, Osmangazi ve Korkut Evirgen İlköğretim Okulları mevcut. Ayrıca mahallede Velibaba Kız Meslek Lisesi ile Valide Sultan Kız Meslek Lisesi bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2012, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17