M. Kemal Paşa kanun çıkartarak bütün alkollü içkileri yasaklamamış mıydı?

Mehmet Şevket Eyki yazısıyla bazı kesimi kızdıracak. Kimbilir bazılarının da kalıplaşmış fikirlerini alt üst edecek bu yazısıyla.

M. Kemal Paşa kanun çıkartarak bütün alkollü içkileri yasaklamamış mıydı?
İşte o yazı;

Afyonkarahisar valisi beyefendiyi üç hizmetinden dolayı tebrik ediyorum. Vilayette içki tüketimini kısıtlamak için tedbirler almış… Liselerde, ibadet etmek isteyen öğrenciler için mescidler açılmasını emr etmiş… Kadınlar ve kızlar için bedava otobüs seferleri koydurmuş. Bu üç şey de onun vazifelerindendi. Bunları yerine getirmiş.


Sabataycı ve Kemalist basın öfke ve panik içinde… Afyon’a Şeriat geliyor diye feryat ediyor. Bu dediklerine kendileri inanıyor mu acaba? Eminim ki, inanmıyorlardır. Maksat yaygara ve gürültü…


İçki içilmesini kısıtlamaktan daha iyi ne olabilir? M. Kemal Paşa’nın başkanı olduğu ilk Büyük Millet Meclisi 1920’de Men’-i Müskirat kanunu çıkartarak bütün alkollü içkileri yasaklamamış mıydı?


Vaktiyle Amerika Birleşik Devletleri de içkiyi yasak etmişti ama başa çıkamamıştı. Büsbütün yasak edilemezse de kısıtlanmasında büyük yarar vardır.


Liselerde mescid açılmasından daha tabiî ne olabilir. Devlet bütün okullarda mecburî din dersleri okutmuyor mu? Namaz dinin direği olduğuna göre namaz kılmak isteyen öğrenciler için elbette mescit olacak. Birleşik Krallığın (İngilterenin) büyük kısmındaki kolejlerde her sabah derslere başlamadan önce öğrenciler, okulun şapelinde toplanıp ibadet eder. Bunlara katılmak mecburîdir. İngiltere oluyor da bizde niçin olmasın? Hem orada mecburî, bizde isteyen namaz kılabilsin.


Kadınlar ve kızlar için özel parasız otobüs… Bunu herkesin alkışlaması gerekmez mi? Ayrımcılık ama kadınların lehine.


Bu üç şeyle Şeriat gelmez…


Şeriat düzeninde Müslümanların farz namazları kılmaları mecburî olur.


Sultan Abdülhamid zamanında, başta Galatasaray lisesi olmak üzere bütün liselerde Müslüman öğrencilerin beş vakit namazı okulun camiinde, okulun resmî imamının ardında cemaatle kılmaları mecburî idi. Galatasarayın 1924’e kadar imamı olmuştur.


Şeriat düzeninde kadınlar ile erkekler birlikte seyahat edemezler. Şeriat kadınlara çok hürmet ettiği, değer verdiği için onları korur ve rahat edebilmeleri için kendilerine özel vasıtalar, bölümler ayırır. Bunu, TC başlıklı vesikalarla KDV’li yasal seks köleliği yaptıran zihniyete anlatamazsınız.


Sabataycı, Kripto, Pakraduni, Kemalist vatandaşlarımızdan, bilhassa medyacılardan çok rica ediyorum. Sakin ve makul olsunlar. Şeriat geliyor yaygaraları kopartmasınlar. Afyonda yapılanlar çok iyi ve doğru şeylerdir. İnşallah bu uygulamalar ve benzerleri Türkiyenin genelinde yapılmalıdır.


Bunlarla Şeriat gelmez, biraz ahlak ve dirlik düzen gelir.


Türkiyeye bir gün elbette Şeriat gelecektir. Şeriat uygulaması tabiî ki, türbeleri yıkan Selefilerin zihniyetine uygun olmayacaktır. Ülkemize Osmanlı tipi, Mevlana Celalettin Rumî zihniyeti ışığında Şeriat gelmelidir.


Şeriat adalet, güvenlik, insaf, ahlak, fazilet, yardımlaşma, iyilikleri emr etmek, kötülükleri yasaklamak, mürüvvet, fütüvvet demektir.


Şeriat düzeninde gayr-i Müslimlere de hürriyet vardır.


Müslüman ile İslamcı başka olduğu gibi bedevî usulü Şeriat düzeni ile medenî Müslümanların Şeriat düzeni farklıdır.


Şeriat düzeninde hırsızlık olmaz, sömürü olmaz, soygun ve talan olmaz.

Şeriat, saçı bitmedik yetimlerin haklarını kimseye yedirmez. Yemeye kalkanı tepeler.


Şeriat düzeni haram, kara, kirli, necis servetler edinilmesine izin vermez.


Şeriat düzeninde müstehcen medya olmaz.


Şeriat düzeninde büyük soyguncular, büyük uyuşturucu tacirleri icabında asılır.


Şeriat düzeninde iç savaş ve terör olmaz.


Şeriat düzeninde kapıları kilitlemeye lüzum kalmaz.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2013, 22:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
şahin
şahin - 11 yıl Önce

eğer osmanlı tipi şeriat sa o zaman olmaz.osmanlıda şeriat yoktu.sanıyorum sn.hocam masa başında yazılan dizayn edilen tarih kitaplarını okuyor ve araştıyor

SIRADAKİ HABER

banner17