Haydi Ayasofya'da sabah namazına!

Yarın sabah, Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a Ayasofya Camii’ne 100 bin kişinin gelmesi tahmin ediliyor.

Haydi Ayasofya'da sabah namazına!
Yarın sabah Türkiye'nin dört bir yanından onbinlerce kişi Ayasofya'da buluşacak.Anadolu Gençlik Derneği’nin İstanbul’un Fethi kutlamaları bu yıl Ayasofya Camii önünde kılınacak olan sabah namazı ile başlayacak.


Yarın sabah, Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a Ayasofya Camii’ne 100 bin kişinin gelmesi tahmin ediliyor. Kabe imamlarından Abdullah Basfar kıldıracağı sabah namazının ardından ise saat 17: 00’da başlayacak olan fetih programına katılmak üzere Kocaeli’ye hareket edilecek. Kocaeli’deki kutlamalara ise, 50 bin kişinin katılımı bekleniyor.


Kocaeli’ndeki kutlamalar Güney Afrika’dan Abdurrahman Sadien’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak ve İstanbul’un fethi canlandırılacak.


BUNLAR DA ‘MÜZE’LİK CAMİ KARŞITLARI!


Ayasofya’nın camiye dönüştürülmeyip müze olarak kalması düşüncesi ile Kültürel Mirası İzleme Platformu tarafından düzenlenen imza kampanyası tanıtım toplantısına Prof. Dr.  Engin Akarlı, Prof. Dr.  Şevket Pamuk, Prof. Dr.  Aydın Uğur, Prof. Dr. Uğur Tanyeli ve Murat Belge konuşmacı olarak katıldı.


ATEİSTLER VAR!


Ayasofya’nın bugün camiye çevrilmesini isteyenlerin kompleksli bir ruh hali içinde olduğunu ileri süren Taraf yazarı Murat Belge’nin Türkiye’nin en tanınmış azılı sol görüşlü yazarlardan biri olduğu biliniyor.


Sosyalizm ve Marksizm akımından etkilenen Belge hakkında dünyaca ünlü ansiklopedi sitesi Vikipedia, ateist olarak bahsediyor.


İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 2005 yılındaki rektörü Prof. Dr.  Aydın Uğur, o dönem çok tartışılan, “İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları” başlıklı konferansa ev sahipliği yapmıştı. Sözde Ermeni Soykırımı’nı tanıyan birçok gazeteci, aydın ve akademisyenin katıldığı konferans; milliyetçi ve ulusalcı gruplar tarafından protesto edilmişti.


ERMENİ TOPLANTILARINDA BULUNANLAR VAR


İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr.  Engin Akarlı ise, yine 2005’te olup bu defa Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları” konferansında konuşmacı idi.


Burada da yine sözde Ermeni tezleri savunulmuştu.


CAMİ KARŞITLARI VAR


Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Tanyeli de Çamlıca Tepesi’nde yapımı süren camiyi eleştirmesiyle biliniyor. Tanyeli, Gezi Parkı olaylarının çıkma sebeblerinden biri olan Topçu Kışlası yapımına da karşı çıkmıştı.


AK PARTİ KARŞITLARI DA VAR


İktisat tarihçisi olan Prof. Dr.  Şevket Pamuk da Wall Street Journal ile yaptığı mülakatta, AK Parti tipi ekonominin çöktüğünü ileri sürerek “AK Parti’nin ekonomi modeli uzatmaları oynuyor” iddiasında bulunmuştu.


Yazar Orhan Pamuk’un abisi de olan Pamuk, başka bir röportajında ise hükümetin otoriterleştiğini ve son birkaç aydır hukukun işlemediğini öne sürmüştü.



kaynak ; Yeni Akit
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 09:27

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17