Mirze Şimşek, 'Bir çocuk, bin hayattır!'

Sokak çocukları vakfı başkanı Mirze Şimşek, Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi “Sokak Çocuklarının Eğitim ve Rehabilitasyonudur.”

Mirze Şimşek, 'Bir çocuk, bin hayattır!'
banner46

Mirze Şimşek, "Bölünmüş, parçalanmış ailelerin bir dramı olarak karşımıza çıkan bu meseleyle topyekün mücadele etmemiz gerekiyor. Bizler sokak çocukları vakfı olarak, sokak çocuklarının eğitim, rehabilitasyon, barınma ve topluma geri kazandırılma noktasında gece gündüz demeden gönüllüler ordusuyla birlikte çalışıyoruz.


Sokak çocuklarının en önemli problemi barınma ve istihdamdır. Sokağa bırakılan çocuklar, parçalanmış ailelerin yada herhangi bir nedenle bölünmüş ailelerin evlatlarıdır.


Bu yavrular hergün bir sokak canavarı olarak büyümekte, uyuşturucu batağına sürüklenmekte, terör örgütü ve yuvalarının eline düşmektedirler.


Yokluk ve çaresizlik içerisinde uyuşturucu batağına saplanan bu yavrularımıza el uzatmak, onları çaresizlikten kurtarmak, onların elinden tutup topluma yeniden kazandırmak her bireyin ayrıca sosyal sorumluluğudur.


Bizlere bu vatanı cennet eyleyerek teslim eden atalarımızın yadigarı bu topraklarda vatanına, milletine, bayrağına düşman çocuklar görmek istemiyoruz.


Toplumda her birey kendi gücü, ekseni etrafında bu soruna katkı sağlayabilir.


BİR ÇOCUK BİN HAYAT


Sokağa terk edilen uyuşturucu tacirlerinin rehineleri haline dönüşen toplumun tüm katmanlarını rahatsız ve tehdit eden bu çaresiz evlatlarımızın bir tanesini bile topluma geri döndürebilirsek bin hayata can suyu vermiş gibi oluruz.


Yüce dinimizin, ahlakımızın ve sosyal sorumluluğumuzun gereği bu insanlara karşılıksız hizmet etmektir. Bu anlayışla tüm sokak çocuklarının koruyucu meleklerine, ağabeylerine, onlar için emek sarf eden herkese saygılarımı yineliyorum.


Mübarek kurban bayramının onların kurtuluşuna vesile olmasını cenabı hak’tan niyaz ediyorum ve halkımızın kurban bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 09:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17