Maltepe'liler Ata’ya Saygı Zinciriyle kenetlendiler

Maltepeliler, ölümünün 75. Yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü “Saygı Zinciri” oluşturarak andılar.

Maltepe'liler Ata’ya Saygı Zinciriyle kenetlendiler

 Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in zincirin en güçlü halkasını oluşturduğu Anma Töreni’ne büyük ilgi vardı.


10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü bu yıl Maltepe Belediyesi önderliğinde Maltepe Sahil Yürüyüş Yolu’nda “Saygı Zinciri” oluşturularak gerçekleştirildi. Maltepelilerin tek yürek olarak ölümünün 75. Yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlemlerini ve sevgilerini bildirdikleri etkinlikte yediden yetmişe tüm Cumhuriyet sevdalıları el ele tutuşarak saygı duruşunda bulundu.


Sabahın erken saatlerinde Maltepe sahilinde buluşan vatandaşlardan bazıları henüz birkaç aylık bebekleriyle birlikte geldiler. Kilometreler boyunca oluşturulan kalabalık arasında seksen yaşın üzerindeki Cumhuriyet çocukları da dikkat çekti. Saatler dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde duran trafikteki sürücüler de kornalarıyla Saygı Zinciri’ne eşlik ettiler. El ele gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından binlerce kişi hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. 



Tören sonrasında vatandaşlar Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e bir Cumhuriyet çocuğu olmasından ve ülkesinin aydınlığa kavuşması için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 04:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17