Maltepe’de kar seferberliği

Maltepe Belediyesi, İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren bastıran yoğun kar yağışı sonrası gerekli önemleri alarak, kara kış için Maltepe’de adeta seferberlik başlattı.

Maltepe’de kar seferberliği
banner46

Vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendirerek çalışmalarını sürdüren ekipler, yol açma ve yollarda tuzlama çalışma yürüttüğü gibi, Fındıklı Mahallesi’nde mahsur kalan hamile bir kadının da yardımına koştu.


Maltepe Belediyesi, dün aniden bastıran yoğun kar yağışı sonrası gerekli önlemleri alarak, gece-gündüz demeden çalışmalarını yürüttü. Bu kapsamda Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Arama-Kurtarma Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordineli bir şekilde, kar yağışının şiddetlendiği akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalarını sürdürdü.


200 TON TUZ, 190 KİŞİLİK EKİP


5 kepçe, 5 kamyon, 1 greyder ve 20 kişilik bir ekiple 200 ton tuz kullanılarak Maltepe’nin 18 mahallesinde yol açma ve yollarda tuzlama çalışması yürüten Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım Amirliği yetkililerine, Temizlik İşleri Müdürlüğü 170 kişilik ekiple 40 noktada, ana arterler başta olmak üzere metro önleri, altgeçit, üstgeçit, kaldırım, hastane ve sağlık ocaklarının önünde temizlik çalışması yaparak destek verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirerek, kış şartları dolayısıyla devrilen ağaçların yollardan kaldırılmasını sağladı.


HAMİLE VATANDAŞA YARDIM


Maltepe Belediyesi Arama-Kurtarma Müdürlüğü de Fındıklı Mahallesi’nden gelen şikâyet üzerine, mahsur kalan hamile bir kadının da yardımına koşarak, hastaneye ulaştırdı. Vatandaşlar belediye ekiplerine, 388 22 23, 417 61 17 ve 352 11 51 numaralı telefonlardan ulaşabilecekler.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 16:59

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17