Maltepe Belediyesi’nden temiz çevre için dev adım

Karbondioksit salınımı yüzde 20 düşürülecek

Maltepe Belediyesi’nden temiz çevre için dev adım
banner46
Maltepe Belediyesi, Avrupa’nın 6 bin 450 belediyesini ve 206 milyon kişiyi kapsayan Başkanlar Sözleşmesi’ni imzalayarak, 2020’ye kadar karbondioksit salınımını yüzde 20 oranında düşürmeyi taahhüt etti. 


Maltepe Belediyesi, Avrupa Komisyonu’nca yürürlüğe konulan ve sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen Başkanlar Sözleşmesi’ndeki (Covenant of Mayors) yerini aldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Başkanlar Sözleşmesi’ne attığı imzayla, Maltepe’deki karbondioksit salınımını 2020 yılına kadar yüzde 20 oranında taahhüt etti. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan iklim değişikliğine karşı mücadelede ortak projeler hazırlanabilmesi için “Başkanlar Sözleşmesi”nin imzalanması ile ilgili teklifi geçtiğimiz ekim ayında Maltepe Belediye Meclisi’ne sundu. Hukuk, Sağlık ve Çevre Komisyonu’na havale edilen rapor, komisyonda oy birliği ile kabul edildi ve rapor yürürlüğe girdi. 


EYLEM PLANI HAZIRLANDI


Sözleşmenin imzalanmasının ardından, bir yıl içerisinde yereldeki paydaşlarla birlikte Maltepe’deki karbondioksit salınımını azaltma gösterge hedefini de içerecek bir “Sürdürülebilir Eylem Planı” hazırlanmaya başlandı. Bu kapsamda ekim ayına kadar devam edecek çalışmalarda, kurumsal ve kentsel ölçekli emisyon envanteri için bilgi toplama çalışması yapılacak. Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve danışmanlık firmasınca ortaklaşa yürütülen çalışma ölçeğinde, Maltepe’deki konutların,  ticaret, sanayi ve kamu binalarının, sokak aydınlatmalarının enerji tüketimi hesaplanacak.  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Daha temiz, daha yeşil bir çevre Maltepelilerin hakkı. Çevreye duyarlı belediyecilik anlayışımızla Maltepe’yi temiz, çevre dostu ve sağlıklı bir yaşam alanı haline getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyoruz” dedi.  


206 MİLYON KİŞİYİ KAPSIYOR 




AB tarafından uygulanan, Avrupa’nın 6 bin 450 belediyesini ve 206 milyon kişiyi kapsayan sözleşme, üye belediyelerde karbondioksit salınımının 2020’ye kadar yüzde 20’lere düşürülmesini hedefliyor. Söz konusu sözleşmeyle Maltepe’de çevre duyarlılığı ve yaşam kalitesinin arttırılması sağlanacak. 
Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 16:32

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17