Prof. Dr. Fuat Sezgin Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda kazanan öğrenciler ödüllerini aldılar.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Uluslararası Bilim Olimpiyatlar’ında kazanan öğrenciler ödüllerini aldılar.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda kazanan öğrenciler ödüllerini aldılar.
banner46

Çekmeköy Belediyesi’nin 30 Haziran 2018 yılında ebediyete intikal eden rahmetli Prof. Dr. Fuat Sezgin adına düzenlediği Prof. Dr. Fuat Sezgin Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda kazanan öğrenciler ödüllerini aldılar.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Maltepe Marma Otel’de gerçekleşen final gecesinde, Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda dereceye giren projeler açıklandı. Final programına Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Vekili Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş,  Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, jüri üyeleri ve  çok sayıda davetli katıldı.

Final programında Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altındaki 3 kategorinin birincilerine 10 bin TL, ikincilerine 5 bin TL, üçüncülere 3 bin TL ve mansiyon alan öğrencilere ise 2 Bin TL ödül verildi. Enerji Kategorisinde Taylan Tugay Cevahir Ve Naim Ege Yıldız; Manyetik Alanın Yarattığı Elektron Zayıflığından Yararlanılarak Tasarruflu Enerji Üretimi ve Nikel Teknolojisi ile birincilik kazanırken, Araştırma Kategorisinde Emre Tunalı; Onlara Kucak Aç:Sokak Hayvanlarını İzleme,Bakımını Yapma Ve Besleme Mobil Uygulaması ile, Deniz Mert Kara ve Hamdi Yağız Kamaç ise Karbon Kuantum Nokta-Manyetit Nanoparçacık Nanokompozitlerin Üretimi Ve Manyetik Yüzeylerde Yapı Kusuru Dedektörü Olarak Kullanımı projeleri ile Teknoloji Kategorisinde birincilik kazandı.

Öğrenciler ödüllerini Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve protokol üyelerinden aldılar.

Başkan Poyaz ; Dr Numan Sabit Çetin, Prof. Dr. Nihat Akkuş, Prof. Dr. İdris Adnan Gümüş, Prof. Dr. Hamit Topuz, Doç. Dr. Nurettin Yiyit, Doç. Dr. Gökhan Aydemir, Doç Dr. Murat Hüdaverdi, Yrd. Doç. Dr. Melike Karakaya ve   Dr. Hasan Gökçeoğlu gibi isimlerden oluşan jüri heyetine teşekkür plaketi taktim etti. Plaketi jüri adına Dr. Numan Sabit Çetin aldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 14:15

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17