Halil Sayın AK Parti’den aday adayı

Halil Sayın AK Parti’den aday adayı

Halil Sayın, teknik ve siyasi birikimlerini ülke yararına kullanmak istiyor

 Çevre, imar, kamulaştırma, ulaştırma ve su havzaları konusunda uzman bilirkişi olan Halil Sayın, 2011 genel seçimlerinde AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylığı ile teknik ve siyasi birikimlerini ülke yararına kullanmak için yola çıktı.

1974 Kahramanmaraş doğumlu olan ve 21 yıldır İstanbul’da ikamet eden Halil Sayın’ın, aldığı eğitimler de gerek teknik anlamda, gerekse siyasi anlamda donanımını ortaya koyuyor.

 Parlak bir kariyer

 Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği Lisans ve İstanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller İngilizce Bölümü’nü bitiren Halil Sayın, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde ise İşletme okuyan Halil Sayın, AK Parti Siyaset Akademisini de başarıyla bitirdi.2009 yerel seçimlerinde AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan aday adayı olarak yer alan Sayın, bu süreçte başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çekmişti.

 Başarılı iş hayatı

 Halil Sayın’ın iş hayatı da birbirinden önemli başarılarla dolu. Bonn Üniversitesi Ege ve Marmara Bölgesi Deprem Araştırma Projesi’ne seçilerek görev alan Halil Sayın, harita sektöründe; imar planlaması  ve uygulamaları, Kadastro uygulamaları, inşaat sektöründe; otoyol, altyapı işleri, dere ıslahı ve bina yapı işleri, kamuda ise; atıksu, ruhsat denetim, tesis inceleme, su havzaları denetim, çevre kirliliği denetimi ve imar planlaması gibi projelerde aktif olarak yer aldı.

 Uzman bilirkişi

 İstanbul Adli Yargı Mahkemelerinde; çevre, imar, kamulaştırma, ulaştırma ve su havzaları konusunda uzman bilirkişi olarak da görev yapan Halil Sayın, neden aday olduğunu vurgularken şu ifadeleri kullandı: 

“Ülkemizin gelişmesine refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunacak tesis ve hizmetleri, bilimsel çalışmalarla belirleyip, kaynakların en verimli şekilde kullanımını sağlamak ve bunların halkımızın hizmetine sunulması için çalışmak tek düşüncem.”

Vizyonunu ise; adil, yenilikçi, güvenilir, çağdaş ve çalışkan kavramlarıyla özdeşleşmek olarak açıklayan Halil Sayın, “Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” nasihatini ana felsefe kabul ederek gelecek nesillere emaneti en iyi şekilde teslim etmek isteyen bir misyonun temsilcisiyim” diye konuştu.

 Halil Sayın, eğitim, kültür, mesleki ve sosyal yardım alanında birçok sivil toplum örgütlerinde aldığı görevlerle de dikkat çekiyor. Milli Gençlik Vakfı Başkanlığı, Birlik Vakfı, Teknik Elemanlar Derneği, Su Vakfı, Harita Mühendisleri Odası ve Bem-Bir-Sen Temsilciliği gibi görevlerle de hep sosyal hayatın merkezinde yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2011, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17