Ali Kılıç: “Hollanda’nın tutumu, 80 milyona saygısızlık”

Ali Kılıç Almanya’nın başkenti Berlin’den Hollanda'ya tepki gösterdi.

Ali Kılıç: “Hollanda’nın tutumu, 80 milyona saygısızlık”
banner46

Almanya’da başlayan ve Hollanda’nın tutumu ile zirveye tırmanan hükümet üyelerinin toplantılara katılmasının engellenmesine, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sert tepki verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin referanduma ilişkin Almanya’da düzenlenen toplantıların engellenmesi zinciri, Hollanda’nın aynı yöndeki tutumu ile zirve yaptı. Bakan Çavuşoğlu’nun uçağının inişine izin verilmemesi ve toplantının düzenleneceği salona giden yollarda trafiğin kesilmesine karşı, Belediye Başkanı Ali Kılıç sert tepki gösterdi.

Davet edildiği İlerici İttifak toplantısına katılmak üzere gittiği Almanya’nın başkenti Berlin’den konuya ilişkin tepkisini dile getiren Ali Kılıç, “Sorunları en aza indirgenmiş bir dünya için fikir üretmek üzere geldiğim Almanya’da, Dışişleri Bakanımıza yapılan engellemeyi öğrendim ve kesinlikle kabul edilecek bir uygulama olmadığını belirtiyorum. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki; Avrupa’nın kimi ülkeleri ‘Türkiye iç siyasetini ülkemizde istemiyoruz’ diyerek bizim politikamızı dizayn etmeye ve kendilerini bizlerden üstün görmeye çalışamaz. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı koltuğunda hangi partinin mensubu oturursa otursun, gereken saygı gösterilmelidir. Son günlerin engellemeleri, 80 milyonluk bir ülkeye hakarettir” dedi.

“SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Hollanda’nın engellemelerine karşı açıklamalarını da doğru bulduğunu ifade eden Ali Kılıç, “Cumhuriyetimizi kuran ve izlediği siyaset ile dünyaya ders veren mensubu olduğum CHP’nin tepkisini, sonuna kadar destekliyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 00:14

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17