Ali Kılıç, 'Bir gün hep beraber camiye, bir gün cemevine, bir gün kiliseye gidebilmeliyiz!'

Önce kilise, sonra cemevi ziyareti

Ali Kılıç, 'Bir gün hep beraber camiye, bir gün cemevine, bir gün kiliseye gidebilmeliyiz!'
banner46

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, pazar mesaisinde ibadethaneleri ziyaret etti.


İlk olarak İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İ.P.K.V.) Altıntepe Protestan Kilisesi’ni ziyaret eden Başkan Kılıç, İ.P.K.V. Başkanı Temur Topuz ve ibadeti yöneten Pastör Carlos Madrigal ile bir araya geldi. İbadetin bir bölümüne katılma imkânı da bulan Kılıç yaptığı konuşmada, bu ibadethaneyi seçimlerden önce de ziyaret ettiğini belirterek, “Bu ikinci ziyaretim ancak yaptığınız çalışmaları ve kilisemizin durumunu takip ediyorum. Tanrı sizi doğrulardan ayırmasın. Azınlık kültürünün ne olduğunu iyi biliyorum. Uzun yıllar Almanya’da yaşadım ve durumu gayet iyi biliyorum. Maltepe’de şu kültürü yaymak istiyorum; bir gün hep beraber camiye, bir gün cemevine, bir gün kiliseye gidebilmeli ve kardeşliğimizi geliştirmeliyiz” dedi.


“SİZİN EKSİĞİNİZ BENİM EKSİĞİM”


Belediyenin ibadethanelere yönelik yaptığı hizmetlerden ve Ramazan ayıyla, Muharrem ayına dönük çalışmalarından da bahseden Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Kültürleri, inançları yaşatmak bir insanlık görevidir. Özellikle coğrafyamızda kardeş kanının akıtıldığı şu dönemde bu çabamız asla boşa değildir. İnanç uğruna yapılan savaşları el ele verip elimizin tersiyle itelim. Sizi, kendimden asla farklı görmüyorum. Eğer burada bir eksilik varsa, kilisemizin sorunları varsa bu benim eksiğim, benim sorunumdur. İstanbul gibi kültürlerin, inançların ve imparatorlukların başkentinde bu güzelliği yaşatmak boynumuzun borcudur.”


ENGELLİ ASANSÖRÜNÜ AÇTI


Başkan Kılıç konuşmasından sonra, Maltepe Belediyesi’nce yaptırılan engelli asansörünün açılışını yaptı. Asansörü ilk olarak 87 yaşındaki Krikor Muratçıoğlu kullandı. Kılıç, kilisenin çalışmaları ve sorunları hakkında da bilgi aldı.


İKİNCİ ZİYARET CEMEVİNE


Kılıç’ın ikinci ziyareti Maltepe Cemevi’ne oldu. Maltepe Cemevi’nde Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Erdoğan Camekan’ın eniştesi Ali Talay’ın vefatının kırkıncı günü nedeniyle düzenlenen yemeğe katılan Kılıç, Muharrem ayında belediyenin yapacağı çalışmalar hakkında kısa bir konuşma yaparak, katılanlara bilgi verdi. Daha sonra Maltepe Cemevi Başkanı Yusuf Er ve dernek yönetimiyle bir araya gelen Kılıç, Maltepe Cemevi Kompleksi hakkında bilgi aldıktan sonra, inşaat halinde olan projenin bitirilmesi konusunda neler yapılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulundu. (19.10.2014) 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 09:06

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17