Adalet İlmen Kız Öğrenci Konukevini Selvi Kılıçdaroğlu açtı

Maltepe Belediyesi Adalet İlmen Kız Öğrenci Konukevi görkemli bir törenle açıldı.

Adalet İlmen Kız Öğrenci Konukevini Selvi Kılıçdaroğlu açtı
banner46

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen açılış törenine yüzlerce vatandaş katıldı.


“Kız öğrenci yurdunun açılışını ancak kadınlar yapar”


Maltepe belediye başkan yarımcıları, Lions Kulübü yöneticileri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, belediye müdürleri ve çalışanlarının da katıldığı törende konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Süreyyapaşa Vakfı, Lions Kulübü ve Maltepe Belediyesi ortaklığıyla yapılan kız öğrenci konukevinin hizmete açılmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti. Başkan Zengin, Selvi Kılıçdaroğlu’nun çok önemli bir görev için İstanbul’da bulunduğunu ifade ederek, “Sayın Genel Başkanımıza, kız öğrenci yurdunun açılışını ancak kadınlar yapar, dedim ve Sayın Selvi Kılıçdaroğlu hanımefendi de bizleri kırmayarak mutluluğumuzu paylaştılar. Belediyelerin kız öğrenci yurdu açmasını istemeyen bazı güçler vakıflara yaptırıyorlardı. Sonunda belediyelerin de açmasına karar verildi, ancak henüz yönetmelik yok. Bir yıldan beri süren çalışmalarımız sonucunda bugün konukevimizi kızlarımızın gönüllerine açıyoruz. Yaşlı yaşam merkezimizde kalmak zorunda olan iki kız öğrencimiz bugün taşınacaklar. Yaşlı yaşam merkezimizi de müteahhite teslim edeceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.


Törende kısa bir konuşma yapan Selvi Kılıçdaroğlu da bu tür tesislerin çoğalmasını arzu ettiklerini belirterek, hayırlı uğurlu olmasını diledi.


İki bin iki yüz metrekarelik bir alana sahip olan kız öğrenci konukevi, yüz dokuz öğrenciye hizmet verecek. Her katta bilgisayar imkanı ve banyo bulunan konukevinde, kütüphane, yemekhane, teras ve çamaşırhane bulunuyor.


Yaşlılar Haftasında anlamlı ziyaret


Konukevinin açılışının ardından yapımı devam eden Alzheimer Gündüz Bakımevi’ni ziyaret eden Selvi Kılıçdaroğlu, tesis hakkında Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’den bilgi aldı. Daha sonra Maltepe Huzurevi’ni ziyaret eden heyet, moral eğlencesinde yaşlılarla bir araya geldi. Maltepe Belediyesi ve Maltepe Lions Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen eğlencede konuşan Başkan Zengin, “Sevgili gençler” diye hitap ettiği huzurevi sakinlerine dostları olarak daima yanlarında olduklarını belirterek herkese sağlıklı ve uzun bir ömür diledi. Huzurevi sakinleri, Prof. Dr. Mustafa Zengin’e olan teşekkürlerini dile getirerek, “Her zaman bir istediysek iki veren sevgili Başkanımızı çok seviyoruz ve kendisinden çok memnunuz.” ifadesini kullandılar.


“Tek bir önceliğimiz yok”


Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ağırladığı Selvi Kılıçdaroğlu’na Maltepe için yaptığı projeler hakkında bilgi veren Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Maltepe halkına hizmet için buradayız. Tek bir önceliğimiz yok. Yediden yetmişe herkes ve eğitimden sağlığa her konuda önceliğimiz aynı. Yaşlılarımız için yaşam merkezleri oluştururken çocuklarımız ve gençlerimiz için de oyun alanları yapıyoruz. Eğitimlerini destekliyoruz.” dedi. Dinozor Müzesi, Tiyatro Kahramanları Müzesi, Panaromik kütüphane, Yalvaç Ural çocuk kütüphanesi ve oyuncak müzesi ile tiyatro salonlarını birlikte gezen Maltepe Belediye Başkanı, Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte “Ana Ben Gidiyom Düşmana Karşı” Çanakkale Savaşı Sergisi ve Efe Boz Çocuk Dünyası’nı ziyaret etti. Selvi Kılıçdaroğlu gezi sonunda Başkan Zengin’e başarılarının devamını diledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2013, 21:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
YUNUS GÜLER
YUNUS GÜLER - 11 yıl Önce

keşke,süreyya paşa vakfı parası ile satın alınan bu binada verilecek hizmet ve benzer hizmetler için,1952 yılında deni̇ze 300m cepheli̇ 12 dönüm süreyya plaji arazi̇si̇ni̇ vakif olarak geli̇ri̇ maltepeni̇n i̇hti̇yaç sahi̇pleri̇ne yöneli̇k,sağlik,eği̇ti̇m hi̇zmet hayirlarinda kullanilma şarti i̇le maltepe beledi̇yesi̇ne emanet eden süreyya-adalet i̇lmen çi̇fti̇ni̇n,maltepeye hi̇zmetleri̇ni̇,kente hi̇zmetleri̇ni̇ hatirlatma inceliği akil edi̇lse i̇di̇.

SIRADAKİ HABER

banner17