40 yıllık rüya Maltepe'de gerçek oldu

Gülsuyu-Gülensu planları İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi

40 yıllık rüya Maltepe'de gerçek oldu
banner46

Yıllardır kangren haline gelen ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın göreve gelmesiyle Türkiye’de ilk kez yerinde dönüşüm modeli adı altında uygulanıp, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan Gülsuyu-Gülensu planları oy birliğiyle kabul edildi.


Başkan Kılıç, “Plan herkese hayırlı olsun. İnşallah Türkiye’de bir ilke imza atarak oluşturduğumuz planlarımıza göre, halkımızı yeni sıcak yuvalarına kavuşturacağız” dedi.



“Gülsuyu-Gülensu 1/5000 Ölçekli Yerinde Dönüşüm Nazım İmar Planı”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı. Belediye meclis üyeleri, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve halkla birlikte hazırlanan planın onaylanmasının ardından, ilçe belediyesince hazırlanacak 1/1000 ölçekli imar planından sonra mahallede kentsel dönüşüm başlayacak.  


“SİZ İSTEDİNİZ, BİZ YAPTIK”


Halka verdiği sözü tuttuğu için mutlu olduğunu ifade eden Başkan Ali Kılıç, “Maltepelilere, ‘Sizin imzanız olmayan hiçbir projenin altında benim de imzam olmayacak’ demiştim. Dediğimi de yaptım. Halk toplantılarıyla oluşturduğumuz planı Büyükşehir meclisimizden nihayet geçirdik. Kimsenin yerinden edilmeyerek, emeğin ranta kurban edilmediği ve ilk kez uygulanan yerinde dönüşüm modelimiz onay aldı. 40 yıllık çözümsüzlüğü, güven ve sevgiyle çözüme kavuşturduk. Hepimize hayırlı olsun. Bu planla Türkiye ilk yerinde dönüşüm modeline de kavuştu” dedi.


PLANDAN NOTLAR


*Gülsuyu ve Gülensu’nun toplam büyüklüğü 1.5 milyon metrekare (yaklaşık 146 hektar).


*Mahallelerde daha önce 1986 ve 2004 yıllarında iki plan gerçekleştirildi ancak çeşitli nedenlerle uygulamaya konulamadı.


*Yapılan toplantılardaki bütün dilek, öneri, şikayet ve talepler, Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek planın notları içinde yer alacak.


*Belediyenin mahallelerde yüzde 30’a yakın bir arazisi bulunuyor ve planda buralar tapu sorunu yaşayanlar için tahsis edilecek.


*Kötü olan yapı stoku yenilenebilecek.


*Planın amacı olan “yerinde dönüşüm” sağlanabilecek.  

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 04:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17