Kimler Acaba?

Taksim gezi parkı olaylarını ilk açılan pencereden masumane bir çevre olayı olarak değerlendirebiliriz. Orada ilk gün bu eyleme destek için giden çoğu vatandaşımız belki de sadece basit bir çevre protestosu için oradaydı.


Ama memleketimizde her zaman olduğu gibi işin içine provokatörler girer ve eylemi farklı boyutlara taşırlar. Ve bu kışkırtıcıları iyi bilen polisimizde tüm dünyada göstericileri dağıtmanın tek yolu olan gaz ve tazyikli su kullanarak izinsiz yapılan eylemi dağıtmaya çalışır, belki polisimiz aşırı gaz ve su kullanmış olabilir bu gezi parkı eyleminde, ama iş provokasyona dökülünce ve havadan ebabil kuşlarının ağzından dökülen taşlar gibi taş yağmaya başlayınca refleks olarak poliste gaz ve tazyikliyi suyu bol bol kullanıyor.


Şimdiye kadar yazdıklarımız işin arbede tarafı ve daha önce birçok gösteride bu arbedelerin kaba tabirle daha babasını gördük diyebiliriz. İşin birde karanlık ve nifak tohumları eken tarafı var ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken noktada bu bence. Kimler ve hangi güçler masumane gözüken bir eylemi toplumda ayrıştırma ve kutuplaştırmaya kadar getirmeyi başarabildi, Daha düne kadar hükümet apoyla pazarlık yapıyor diye hükümeti topa tutanları aponun posterinin yanı başında keyifle birasını yudumlama psikolojisine kim soktu. İçlerinde abdest almasını dahi bilmeyen ama camiye bu güne kadar saygısızlık yapmamış olan vatandaşı oradaki bezmi alem camiine ayyakabılarla ve bira kutularıyla girecek ve orayı tarumar edecek kadar vahşileştiren kimler acaba.


Olay sadece gezi parkı olayı değil sen hala anlamadın mı arkadaş diyerek
tweet atan ama senin o tweetle gaza gelerek yaktığın İETT otobüsüne belki de hiç binmeyen kişiyi, kaleye almanı sağlayan ve seni o ruh haline sokan kimler acaba. Eylemi sulandırarak taksim meydanımı, tahrir meydanımı boyutuna sokarak ve hükümeti ellerinden gelse indirecek ve başbakanı divanı harbe verecek atmosferi yaratan ve demokrasiyi sandık yerine âli kıran baş kesenlikte arayan güruhlar kimler sizce. Kutsal emanetleri İstanbul getirmiş ve hiçbir zaman mezhep ile alakalı cana kıymamış olan, Yavuz Sultan Selim'in isminin yeni yapılacak köprüye verilmesine karşı çıkmanı ve yanlış tarih bilgileriyle beyinleri yıkayan ve işi Alevi Sünni boyutuna çeken yezidler kimler sizce.


Medeniyetin beşiği dediğimiz Avrupa da bile bizden daha katı düzenlemelere bağlanmış olan alkol yasasını sanki tamamen yasaklanmış gibi gösterip hükümet şeriat getirecek gibi popülist ve 28 şubatçı zihniyetçi söylemleri kulağınıza kimler fısıldıyor acaba, Faiz lobicilerinin aç kurtlar gibi bir köşede uluduklarını ve istikrarsızlığın beni, seni mağdur edeceğini görmezden gelmeni kimler sağlıyor sence.


Kimler acaba dedik, bu kimleri bulmak için muhtaç olduğun kudret ise damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

 

 
YORUM EKLE

banner17