Kılıçdaroğlu Fetö’nün Kartal’da ki siyasi ayağını açıklar mı?

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) 15 Temmuz kalkışması olalı 3 yılı geçeli aylar oldu.

***

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması birçok bölümden oluşuyordu. Asker yapılanması, emniyet yapılanması, hukuk yapılanması, basın yapılanması, işadamları yapılanması vb. oluşuyordu. Darbeye kalkışan, örgüte üye olan, okullarında okuyup olaylara dâhil olan çok kişi tutuklandı. Bazıları yurt dışına kaçtı. Siyasi yapılanmasına tam anlamda dokunulmaması kamuoyunu ciddi manada rahatsız etti.

***

Ta ki 17 Ocak 2020 tarihinde MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2017’de yaptığı “AKP’de 120-180 arasında bylock kullanan vekil var" açıklamasını hatırlatarak şunları söyledi: "O Bylock'çuları İstanbul Başsavcılığı’na götür ver. Eğer vermiyorsan hakkında suç duyurusunda bulunacağız, gel tıpış tıpış ayaklarınla bunların isimlerini ver." Diyene kadar.

***

MHP, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu. 5 Şubat 2020 tarihinde yapılan açıklamada şu iddialara yer verildi: “Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a FETÖ terör örgütünce kaset kumpası yapılmasının ardından, 22 Mayıs 2010 tarihinde CHP’nin 7. Genel Başkanı seçilmiştir. Genel Başkan seçilmesiyle birlikte CHP, adeta tüm geçmişini inkâr eden bir yapıya dönüşmüş, parti içerisindeki Cumhuriyetçi – Milliyetçi insanlar tasfiye edilmiş ve o güne kadar izlenen milli politikalar tamamen değiştirilmiştir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin birçok basın toplantısında işaret ettiği gibi; Çıkar ittifakları, çürük ortaklıklar, çarpık ilişkiler, ülkemizi hem zora sokmakta hem de siyasi yozlaşmayı tehlikeli boyutlara taşımaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, millete aidiyet bilincinden hızla uzaklaşmaktadır. CHP’nin şu anda takip ettiği siyaset, Türk Milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla temelden ve bütünüyle çatışmaktadır.” Denildi.

***

4 Şubat 2020 Salı günü grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün siyasi ayağını 11 Şubat Salı günü partisinin grup toplantısında açıklayacağını belirterek, "Elazığ depreminin arkasından kalkıp özel bir tartışma alanı yaratmayı doğru bulmuyorum. O nedenle bir hafta erteledim. İsim de belge de vereceğim, her şeyi vereceğim" dedi.

***

Evet, yıllardır Fetö’nün siyasi ayağına dokunulmaması kamuoyunun vicdanını ciddi manada rahatsız ediyordu. Bir yerden başlanması lazımdı ama o zaman bir türlü gelişen iç ve dış olaylardan dolayı gelmiyordu. Anlaşılan o ki şimdi ciddi ciddi başlayacak gibi görünüyor.

***

Peki, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu Salı günü yapacağı grup toplantısında sayıları 100-180 arası olan Fetöcüleri açıkladığını düşünelim. AK Parti ya da Milliyetçi Hareket Partisi de CHP’nin Fetöcü siyasi listesini açıklarlar mı? Hepsi teker teker açıklasalar ve Siyasi ne kadar Fetöcü var ise ortaya çıksa ne güzel olur değil mi?

***

Tabii açıklandıktan sonra ki gündem bunların tutuklanması milletvekili iseler şayet vekilliklerinin düşürülmesini gündeme getirmez mi? Bu arada Fetö’nün siyasi ayağı üyeleri, Salı gününü beklerler mi? Yani tutuklanacaklarını bile bile beklemeyip yurt dışına kaçmayı düşünmezler mi? Devletimizin bununla ilgili de tedbirleri alacağına güvenimiz tamdır.

***

Daha sonra da yerelde ki Fetö’nün siyasi ayağı hatta iş adamları açıklansa güzel olmaz mı? Mesela Fetö terör örgütünün Kartal’da ki siyasi ayağı kimlerden oluşuyor? Bunlar hangi önemli görevlerde bulunuyorlar? İş adamları var mı? Kimlerden oluşuyorlar? Hangi firmanın sahipleridirler? Kimlerin patronudurlar? Bunlar da kamuoyunun merakla beklediği konular arasında. Tabii ki Devletimiz bunları mutlaka biliyordur ama vaktini bekliyordur mutlaka.

***

Sayın Kılıçdaroğlu Fetö’nün Kartal’da ki siyasi ayağını da bir sonra ki hafta grup toplantısında diğer ilçelerle birlikte açıklasa ne güzel olur değil mi? Tabii peşinden de AK Parti ve MHP’de CHP’nin Kartal’da kendini başarıyla gizleyen Fetöcülerini açıklar mutlaka. Diye düşünüyorum. Haftaya Salı günü çok önemli. Gözler CHP’nin ve diğer siyasi partilerin grup toplantılarına çevrilecek. Aynı gün akşam saat 19 televizyon haberlerine ise bayağı malzeme çıkacak. Kılıçdaroğlu o listeyi açıklar ise. Bekleyelim görelim.

***

Sevgi ve baki muhabbet ile…

- - - -

YORUM EKLE

banner17