Ne Binali Ne Ekrem Ne De Pazardaki Domates!

Ülkemizde şuan en önemli gündem 23 Haziran günü İstanbul’da tekrarlanacak olan seçimler gibi gözüküyor olabilir. Fakat en önemli gündem bu değil.
Ülkemizde insanlar mutfakta kaynatacağı tencereyi düşünmekte olsa da en önemli gündem buda değil daha doğrusu en önemli gündem bu olmamalıdır. Bence ülkemizdeki en önemli sorun terördür, en önemli gündem de terör olmalıdır. Yurtiçi ve yurtdışında yapılan operasyonlarda terörün hedefi olan Mehmetçik bir yana, en güvendiğimiz şehirlerimizde hiç beklemediğimiz şekilde daha iki, üç yaşındaki çocukları hedef alan ahlak saldırıları bir yana.


Yazımda sizlere bahsetmek istediğim konu esasen tam da bu. Terörün bir başka türlüsü ahlaki terör. Evet, terör dedim çünkü tecavüzün terörden kesinlikle farkı yoktur. Başta da söylediğim gibi en güvenilir yerlerde hiç beklenmeyen şekilde, hiç beklenilmeyen kişilerden gelebilecek bir terör saldırısı. Daha küçücük ve oyun oynamaktan başka bir şey bilmeyen çocuklara yapılan saldırı. Bu terör saldırıları toplumun tamamında derin izler bırakmakta ve toplumu yoğun bir korku sarmakta, daha da kötüsü milletimizin birbirine olan güvenini kırmakta. İnsanlar, ne şekilde olursa olsun giydiği kıyafetlerden dolayı yolda yürürken endişeleniyorsa bunun sebebi yine bu ahlaki terördür.


İşin üzücü kısmı ise teröristlerin toplum içinden çıkıyor olması, bize tam olarak gerekli eğitimin verilmediğini gösteriyor. Okullarımızda okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Din Kültüründen ayrılıp sadece Ahlak Bilgisi olarak okutulmalı ve ahlak bilgisi oluşmalı. Suçu komple eğitimimizdeki eksiğe yıkarsak da hata etmiş oluruz. Yargı sistemimizde de bu teröristlere verilen cezaların daha sert ve caydırıcı olması gerekmektedir. Ülkemizdeki en önemli gündemi hatırlatmak istedim. İşte en önemli gündem budur.


Esenlikle kalın…

- - - -

YORUM EKLE

banner17