2020

Her yıl aslında hep yeni bir umuttu insanlara; ama 2020 geldiğinden bu yana var olan umutlarımızı da aldı götürdü. Neyse ki biz inananlar için her yeise kapıldığımızda ümidini kesme diyen ALLAH var!

***
Tüm dünyayı derinden etkileyen Covid19 salgını ülkemizi gelişmiş Avrupa ülkeleri kadar derinden sarsmamıştır. Ülkemize etkisi ise suni dalgalarla var edilmeye çalışılan ekonomik krizi pandemi sonrası gerçekten hissedecek olmamızdır. 

***
Ramazan’ın geleneklerimizde ayrı bir yeri vardı, maalesef ki salgınla birlikte dost akrabalarla dolu kalabalık iftar sofralarına bu sene hasretiz. 1 yıllık planını Ramazan’a göre yapan Esnaflarımıza da ALLAH kolaylıklar versin. 

***
2020 yılı birçok insan için imtihan oldu hem dünyevi hem uhrevi.
Dünyevi imtihan bu salgında sorumluluk alması gereken siyasiler, doktorlar vb. kişilerin salgın sürecine sağladıkları ve sağlamadıkları katkılardan kamu vicdanı ile imtihan ediliyorlar ve sonrasında da edilecekler. Paranın para etmediği, sevdiğimiz insanlara dokunamadığımız bu günler bize gösterdi ki ancak mikroskopla görülebilecek bir virüs tüm dünyayı birbirine eşitlediğini ve yaşam şeklini radikal bir şekilde değiştirdiğine şahit olduk bu vesile ile ALLAH’ın ol dedikten sonra neler olabileceğini görmüşüzdür umarım. ALLAH’ın emirlerine sımsıkı sarılır ve bugünler de hissettiğimiz birlik olma ve insanlara fayda sağlama duygusu ömrümüz boyunca hissederiz. 

***
Siyasilerin imtihanında birileri tam notla sınıfı geçerken birileri eksi notlarla kendilerini üzecek işlere imza attılar. 

***
İktidar süreci çok iyi yöneterek toplum vicdanında belki de aşağıda doğru seyreden ivmeyi tekrar yukarıya taşıdı. Bu anlamda iktidar başta şu 3 isim; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere ayakta alkışlanacak bir başarıya imza attılar. Buna karşılık muhalefet ve Eczacılar Odasının oyununa gelerek maskelerin ücretsiz dağıtımı işinde aynı başarıyı gösteremediler. Bu başarısızlıkta her kimlerin etkisi varsa gerekenin yapılacağından zerre şüphem yok. 

***
Bir başka başarısız süreç yönetimi ise; topluma evde kal çağrısı yapılırken ve insanlara sosyal mesafeye uymadıkları için cezalar kesilirken 23 Nisan günü Anıtkabir’de bütün tedbirleri yoksayarak yapılan törendir. Camiler bile kapatılmışken bu törenin yapılmış olması da siyasilerin büyük ayıbı ve kusuru olarak hafızalara kazınmıştır.

***
Sokağa çıkma yasağı gelsin diye bas bas bağıran zihniyet 1 Mayıs günü hem de yasağın var olduğu gün Taksim’e çıkmak için Polis ile çatışmış olması da samimiyetsizliğin fotoğrafı olarak karşımıza çıktı. 

***
Halkın tedbir kurallarına uyması için kolaylıklar sağlaması gereken belediyeler; Toplu Taşıma araç sayılarını arttırmaları gereken bu dönemde azaltarak salgının İstanbul’da bulaş hızının düşmesini geciktirerek büyük bir siyasi karizma kaybına uğramışlardır. 
Askıda Fatura vb. İBB etkinlikleri ile beraber yüksek gelen faturalarla ilgili söyleyeceklerim de var ama bunları bir sonraki yazıya bırakarak mecbur kalmadıkça evden çıkmamanızı rica eder, tuttuğunuz oruçların ve dualarınızın kabul olmasını dileklerimi sunarım.

 

YORUM EKLE

banner17