Üstü Cami, altı kebapçı!

Caminin altında et ızgara yapılacak olmasına vatandaşlarımızdan tepki geldi.

Üstü Cami, altı kebapçı!
banner46

Topçamlar Cami’de namaz kılanlar hem ibadet yapacaklar hem de et kokularıyla da nefislerini terbiye edecekler.


Esentepe Mahallesi Fahri Korutürk Caddesi’nde bulunan Topçamlar Cami Derneği, gelir elde etmek için Cami’nin altını et firmasına kiraya vermesi vatandaşların tepkilerine neden oldu.


Ecdadımız ilim, bizler kebap!


Gazetemizi arayan vatandaşlar “Cami’nin altında ve avlusunda et pişirilmesi, Cafe işletilmesi ne kadar doğru? Hem Cami’nin ruhuna yakışmıyor, hem de siluetini bozuyor. Ecdadımız Cami altlarına medreseler, ilim yuvaları yapmış, bizler ise kebap yapıyoruz! Bu yozlaşma ile nereye varacağız?” Dediler.

12 bin liraya kira için!

Konu hakkında Kartal İlçe Müftümüz Mustafa Baytar’ı arayıp bilgisi olup, olmadığını ve bunun doğru bir uygulama olup olmadığın sorduk. Sorularımızı cevaplayan Baytar “Hassasiyetiniz için sizlere ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Cami Derneğini ve firma işletmecisini buraya davet ederek konu hakkında bilgilerine başvurduk. Her şey kanuna uygun olarak yapılmıştır. Dernek tarafından kiracı firma ile yapılan sözleşmeye firma harfiyen uymuş. Dernek burayı 12 bin liraya kiraya vermiş. Firma sahibi ‘bu kirayı ödemek için et ürünleri de yapmak zorundayız’ dedi. Sözlerine devam eden İlçe Müftüsü Baytar “Vatandaşlarımız neyden rahatsız oluyorlar? Bunda yanlış bir şey yok ki! Bu gün bir çok camimizin altında böyle işletmeler var. Bir yanlış var ise, vatandaşlarımız buyurup gelsinler. Müftülüğümüz de bize açıklasınlar. Yanlış bir şey var ise gereğini yaparız.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Camilerin geliri böyle olmamalı!
Memurlar.net'in haberine göre; 2012 yılında Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, Tarihi camiler dahil Anadolu'nun her yerinde aynı sorunların yaşandığını vurgulamış. Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, "Tarihi camilerimizin büyük kısmında da maalesef durum aynı. Gelir elde edeceğiz diye altları çay ocakları, bakkal, market veya dükkanlara ayrılmış. Camiler ise merdivenli inşa edilmiş. Camilerin geliri böyle olmamalı, altında dükkan bulunmamalı. Camiler sade ve düz taban olmalı. Merdivenli olduğu zaman ne engelli vatandaşlarımız ne yaşlılar çıkabilir. Dolayısıyla öncelikle bu konuda bir adım atmamız gerekiyordu. Bundan sonra inşa edilecek ibadethanelerimizde bu duruma müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

İLÇEM GAZETESİ İHBAR HATTI
Heyy Vatandaş Duyarsız kalma.
Sende yanlış gördüğün, şikayetçi olduğun mahallende ki, semtinde ki konuların fotoğraflarını, videolarını
ilçem gazetesi WhatsApp hattına çek gönder, yaz gönder. Araştıralım, YAYINLAYALIM.


 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 00:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17