Taner Özdemir’in Altınok Öz’e rağmen zaferi

Taner Özdemir Encümene seçildi, CHP’de şok etkisi yarattı.

Taner Özdemir’in Altınok Öz’e rağmen zaferi
banner46

Kartal Belediye Meclisi Nisan ayı ilk birleşimi 3 Nisan 2017 Pazartesi günü saat:16’da Ali Ekber Şahin Başkanlığı’nda toplandı.

Diğer Belediyelerin başkanları meclise katılıp bizzat meclis yönetirlerken, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz her zaman ki gibi tenezzül edip meclise katılmadı. Meclis toplantısında encümen ve ihtisas komisyonları seçimi yapıldı.

Encümen seçimi yapıldı.

Meclis başkanı Encümen seçimi için grup başkan vekillerine isim vermelerini talep etti. Cumhuriyet Halk Partisi grubu Mustafa Yüksel, Selahattin Aksan ve Gürbüz çiftçi isimlerini verdiler. Ak Parti ise encümene isim önerisinde bulunmadı. Mecliste sürpriz bir gelişme yaşandı. Taner Özdemir konuşmak için meclis başkanından söz istedi. Meclise konuşan Taner Özdemir “Anayasal hakkım olan bireysel olarak encümene aday olduğumu belirtmek isterim. Meclis üyesi arkadaşlarımın desteklerini bekliyorum dedi.

Özdemir Encümene seçildi, CHP’de şokta!

Meclis gizli oy, açık tasnif şeklinde oylama yaptı. Sayımın uzun sürmesi meclisi yöneten Şahin’i şaşırttı. Şahin “Hayırdır uzun sürdü, bir durum mu var” diye sordu. Daha sonra oylama sonucu meclis başkanına sunuldu. Şahin yaptığı açıklamada; “Mustafa Yüksel 21 oy, Selahattin Aksan 20 oy, Taner Özdemir 18 oy, Gürbüz Çiftçi 16 oy aldı” dedi.

Özdemir oylarıyla Çiftçi’yi geçti!

18 oy alan Taner Özdemir, 16 oy alan Gürbüz Çiftçi’yi geçerek encümene seçilip, Çiftçi’nin elenmesinin önünü açtı. Üç encümen seçebilen Kartal Belediyesinin encümenleri Mustafa Yüksel, Selahattin Aksan ve Taner Özdemir oldu. Encümen seçim sonuçları birçok soruyu da beraberinde getirdi. En çok sorulan sorular ise; Özdemir 18 oyu kimlerden aldı. CHP’liler mi Grup kararına uymadı, yoksa AK Partililer mi Özdemir’e oy verdi? Ak Partili Meclis üyelerinin oyu 16 ise bir de Taner Özdemir’in oyu olsa, peki CHP’den kim Taner Özdemir’e oy verdi? Soruları cevapsız kaldı.

Önce “Hain” dedi, sonra encümene önerdi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’’ün encümen adayının Gürbüz Çiftçi olduğu ve Özdemir’in encümen seçilmesi ile büyük şok yaşadığı siyasi kulislerde çalkanamaya başladı. Altınok Öz daha önce geçtiğimiz sene, içlerinde Gürbüz Çiftçi’nin de bulunduğu CHP'li 3 Meclis üyesini basın yoluyla "HAİN" ilan etmiş ve partiden 1 yıl ihraç etmek için disiplin yolunun açılmasını sağlamıştı. Şimdi ise encümene önermesi siyasetin kısa zamanda nasıl değişken olduğunu gözler önüne serdi.

Geçen yıl Göksoy, Bu yıl Özdemir!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’’ün encümenleri bir türlü istediği gibi olmuyor. Geçen Yıl Ak Parti’li meclis üyesi Haydar Göksoy’un encümen seçilmesinin şokunu yaşayan Öz, Bu yılda Özdemir’in kendisine rağmen encümen seçilmesinin şokunu yaşıyor.

En savunan adam!

Özdemir iki yıl boyunca Kartal Belediye Meclisinde Ak Parti'ye karşı en çok duruş sergileyen ve meclis kürsüsünden muhalefetle muhatap olan meclis üyesiydi. Özdemir'in encümene aday gösterilmemesi parti tabanında tepkilere neden oldu.  

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 23:48

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17