Taner Özdemir "O Erzincanlı Sabancı, bu Kayserili Sabancı!"

Taner Özdemir Esas Holding'e red oyu kullandı.

Taner Özdemir "O Erzincanlı Sabancı, bu Kayserili Sabancı!"

Esas Holding tarafından yapımına başlanan Kartal Soğanlık’ta ki Sabancı’ların parseller üzerinde plan değişikliği talebi ile ilgili Kartal Belediye Meclis Üyeleri söz alıp konuşma yaptılar.

Kartal Belediyesi 2017 Temmuz 3. bileşiminde gündem dışı söz alan Kartal Belediyesi Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Taner Özdemir şunları dile getirdi. "Sayın Başkan değerli Meclis Üyeleri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Öncelikle Adalet istemek herkes için adalet istemek iyi bir şeydir yani bu ülkede senin için de benim için de, bir başkası içinde yani adalet isteyen bir kesime niye adalet istiyorsun denmez bu alkışlanacak bir tavırdır öncelikle bunu belirtmek istiyorum.   

Ben bazı paylaşımlarımızdan bahsetmek istiyorum. Hangi tarihte saat kaçta nerede ne yapmışız ne paylaşmışız ortaya çıkıyor. O yüzden arkadaşlarımız 15 Temmuz’ la ilgili burada atıfta bulundular ben 16 Temmuz’ da sabaha doğru eve gittiğimizde saat 11 de bir yazı paylaştım sizlere okumak istiyorum. 

“Demokratik bir seçimle iş başına gelen beğenirsiniz beğenmezsiniz bir hükümeti darbe ile alaşağı etmeye çalışan örgütlenmenin ne kadar tehlikeli bir boyuta ulaştığının göstergesidir.  Bu yaşadıklarımız bu ülkede demokrasiyi yok etmek isteyenlere halk geçit vermemiştir. Bu darbeciler en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Kimsenin belki konuşmaya cesaret edemediği saatlerde dakikalarda biz bunu sosyal hesabımızdan paylaştık” bunu da burada belirtmek istiyorum.

Sevgili meclis başkanımızın önemli bir husus vardı evet bu büyükşehirde red olmadı aslında giden dosya da bu değil niye böyle bir dosya bizim önümüze geldi ben bunu da anlamış değilim.  Niye mi anlamış değilim çünkü biz büyükşehir’ e bakalım evet gelecek mi? Gelmeyecek mi? Diyende bendim o süreçte çünkü şunun için demiştim. 

Biz o süreçte de sayın meclis başkanımızın dediği gibi bir protokol var burada da 30 dönümlük bir yeşil alanın kartal halkına kazandırılmasında zaten bu protokol olmasa bizde grupta beyan etmiştik buna hayır diyeceğiz diye söylemiştik. 

Ama şimdi büyükşehir’ e gidiyor red olmuyor eksik evraklar tamamlansın diye geri geliyor. Şimdi bakıyorum ya bizim protokol nerede bunun içinde protokol yok eski teklif yok. Farklı bir teklif var o zaman demek ki eksik evrak diye bir şey yok yeni çok farklı bir teklif var.  

Şimdi sevgili arkadaşlar bir de anlamadığım bir husus var biz diyoruz hep soruyoruz işte cumhuriyet vicdanı hür insanların yetiştiği bir rejimdir. Şunu ben çok merak ediyorum buradan özeleştiri ise özeleştiri olarak ta kabul edebilirsiniz. 

Mesela ben gerçi oylamaya katılmadım ama onun soyadı da Sabancı idi. Mesela ben gerçi oylamaya katılmadım ama onun soyadı da Sabancı idi. Hüseyin Sabancı şimdi aramızda. Ama bir fark var o Erzincanlı Sabancı, Bu Kayseri'li Sakıp sabancı'nın yeğeni. Şimdi sevgili dostlar buraya ilk geldiğindeki hali böyle bir alan var şu alanlara inşaat yapılacak. Bu alttaki park emsal verilecek 30 dönüm kartal belediyesine kalacak bu park olan yer. 

Peki, biz de buna olur dedik eyvallah ama şimdi bu sürekli gündeme gelince dedik ya biraz araştıralım bu dosya nedir bu dosya neden bu kadar çok önem arz ediyor. 

Sevgili arkadaşlar zaten bu vatandaşlara bu hani bize getirilip emsal kullanmak istenen park var ya aslında zaten o park biz kamunun eline geçmesi gereken bir park olduğunu biz öğrenmiş oluyoruz.

Çünkü neden öğrenmiş oluyoruz sevgili kardeşim bakıyoruz dere bandı kalkmış ortadan dere bandını kaldırmışlar güzel daha sonra dere bandı gittikten sonra hani bize lütfedilen park yeri var ya bu park yeri imarda alınmış. 

İmarda da o inşaat yapılmak istenen yerde 5 adet park alanı, bir okul alanı var. Yani tabiri caizse trampa yapılmış. Aslında buraya getirilmiş onlar aktarılmış demiş ki burada ben temiz bir inşaat yapayım. Biz de buna evet demişiz ama kamu eline geçmesi lazım bu parkın normalde. 

Geçmemiş ama şimdi geliniyor efendim burada inşaatın metrekaresi tartışması ya da şu bu tartışmasında değilim. Sevgili arkadaşlar burada herhangi bir yurttaşımız bu şekilde bir plan tadilatı yaparak, dereleri kaldırarak, yerleri trampa yaparak, yapabilir mi? Yapamaz peki vatandaşımızın çok güzel teklifi vardı. Dedi ki kardeşim benim sosyal kültürel imarlı arsama yer yaptınız, kreş yaptınız.

Tamam, bu kreş kalsın kartal belediyesinin uhdesine geçsin bir protokol yapalım. Ben oradaki inşaat alanımı, burada ki arsamı da kullanayım. Yok dedik arkadaşlar biz yok dedik ben katılmadım o oylamaya biz yok dedik ve gitti büyükşehir’ e büyükşehir red etti. 

Sevgili arkadaşlar bakın burada aynı zamanda yeri geldiğinde arkadaşlarımız bazı noktaya değiniyorlar. Parti anlayışını ön plana çıkarıyoruz diyorlar. Burada da ben şunu ifade etmek istiyorum evet Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanının da bu konuda bu olayın geçmemesi noktasın da red edilmesi doğrultusunda bir talebi vardı. Bende Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubunun bir temsilcisi olarak Sayın İlçe Başkanımızın bu talebi doğrultusunda oy kullanacağımı buradan beyan etmek istiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum." Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 01:00

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17